От: Адсенс нещо за Евро говори
Здравейте,
Аз също видях това съобщение в акаунта си, започнах да търся повече информация и... попаднах тук
Ясно е, че много скоро няма да имаме избор и ще трябва да преминем към Евро. Нямаме избор и дали да приемем Общите условия или не. Прочетох, че ако не ги приемем трябва да прекратим участието си в програмата Google Adsense.
Happyslacker е прав, че в новите условия договора ни вече не е с Google Inc., а с Google Ireland Limited, която е регистрирана в Ирландия, ЕС. А според новия закон приет наскоро всички, които ползват услуги или предоставят услуги на фирми от ЕС са
ДЛЪЖНИ да се регистрират по ДДС.
Относно плащането на ДДС, доколкото разбрах данък плаща този, който получава услугата т.е. Google Ireland Limited, не ние. Но самият факт, че се налага да се рагистрираме по ДДС мисля, че доста ще ни усложни живота
Не ми се мисли какви документи ще ни искат нашите чиновници и как точно ще се обясняваме с тях...
P.S. Сега виждам, че има и друга тема където доста се е коментирал този въпрос, така че ако съм повторила нещо се извинявам.