От: От: Ако сте мин.пресидател?
Знам го баце легенди се носеха за него.
Значи си наясно. Явно имаш познати които са били там. Аз бях в трета рота - Вермахта, така и викаха, защото ротния ни беше като двойник на Хитлер. Не само по визия но и по действия. Прилагаше нечовешки наказания. На Даласа няма какво да му обяснявам че било по време на демокрацията, в това пък няма никаква разлика. Едно е да има издънки войници, а друго е да са шапкари. Ако са само войници - все пак някакъв контрол ще има, шапкарите ще наложат още по голяма дисциплина. Но тука самите шапкари които командват са издънки, и правеха идиотски извращения.
Ако сте със слаба психика не четете това, пускам го заради Даласа за разбере че няма значение дали казармата е била по време на соц. режим или "демократичния":
Закъснели от оптуска бетеристи, наказание от нашия ротен Адолф Хитлер - понеже били бетеристи да търкалят гуми от БТР на плаца цял ден без прекъсване, ама с противогаз и мешки на гърбовете пълни с камъни. Наказанието им се отменя до като поне единия припадне от изтощение.
Ако се провалиш на стрелбите - за наказание да стоиш прав и да се прицелваш с автомата но ето как: нашия ротен Хитлер ти слага мешката на гърба пълна с камъни, противогаз на лицето, и стоиш прав с часове с насочен автомат, като на дулото на автомата ти е вързал въже на което виси голям камък и нямаш право да отпускаш дулото надолу - държиш автомата с камъка вързан на него до като ти измалеят ръцете.
Ако заспиш на пост: тъпите невални заспаха една вечер като знаеха че дежурен батальон е Хитлер, и наказанието им беше да маршируват на плаца с леглата, с противогази и мешките на гърба пълни с камъни, до като измалеят. С леглата нямаше как и за това извадиха само шасито с пружината без краката и рамките на леглото.
Ако не ти е изчистен автомата: Хитлер ти слага 3 картечници на лявото рамо, и още 3 картечници на дясното рамо, мешката пълна с камъни, противогаз и химическо плащ-наметало, и маршируваш. Наказанието отпада когато види че си паднал от изтощение.
Веднъж не си бяхме почистили спалните в ротата, наказанието: започнахме да чистим, да метем, но Хитлер ни накара да чистим снаряжени в пълно бойно, с мешките на гърбовете, противогазите и химическите плащ-наметала и шансови инструменти на кръста - кирка и лопата. Познайте как се чисти в пълно бойно, с противогаз, плащ-наметало и на всичкото отгоре пусна димки до като чистихме, защото сме били химически взвод. Няма да обяснявам как се чисти в задимено помещение от димки и в пълно бойно снаряжение на гърба ти. Представям си каква картинка сме били погледнати от страни като чистихме с противогази и плащ-наметалата, и димките димят - вероятно сме имитирали Чернобил- №2 нова ядрена авария.
Който прескочи оградата на поделението и се изтърве да отиде в селото да пие биричка за 1 час, без да му е разписана книжката за отпуска: слагаш едно голямо парче ламарина точно пред прозореца на ротната канцелария на Хитлер, застопоряваш го с камъни да не падне а да стои право, слагаш противогаза, мешката на гърба с камъни, и започваш да прескачаш ламарината непрекъснато - ту от едната страна, ту от другата, ама така че да те вижда Хитлер.
Една вечер пускахме уредбата в ротата и ни беше кеф и играхме сиртаки, ама един фелдфебел старшина ни изпял на следващия ден на ротния командир Хитлер че сме купонясвали. Наказанието - цялата химическа рота, с противогази, забулени в плащ-наметала, и пълно бойно снаряжение трябваше да играем сиртаки на плаца пред пилона, от страни сме изглеждали като не знам какво...
Един новобранец не беше отдал чест на ротния като се разминал по плаца с него, като излизал от лавката. Наказанието - пълно бойно снаряжение, противогаз, и да обикаля пилона със знамето в кръг и да отдава чест на пилона, и така до като дойде време шапките да си ходят, няколко часа.
Един невалян вдигна тапа на 15-тото позвъняване, а той трябва да се вдигне на 3-тото позвъняване. Не го е вдигнал, защото е метял с метлата пред ротата, и наистина така си беше. Наказанието - противогаз, плащ-наметало, пълно бойно снаряжение, мешката пълна с камъни на гърба, и с един стар телефон от склада обикаляше пилона със знамето, и понеже се е оправдал че е метял, ротния го накара да си върже 2 метли да му висят на кръста до като обикаляше пилона.
Колкото пъти нашия ротен командир Адолф Хитлер се паднеше дежурен по поделение, толкова пъти ротата на свръзките ги караше да правят сапунка на плаца ама с противогаз и пълно бойно снаряжение. Не знам защо толкова мразеше свръзките.
И точно това че сме негова рота, той би трябвало да ни скатава, а той вечно ни измисляше простотии. Взводните ни командири се чудеха как ни скатаят от него, извеждаха ни нарочно на тактика само и само да не сме в поделението, защото на Хитлер не се знае какво ще му хрумне. Същия фейс, очи, мустак оформен като на Хитлер, прическата, и даже в ротната канцелария пишеше с кожени ръкавици, никога не ги сваляше. Когато идваше да си взима заплатата от щаба, идваше цивилен, но с кожен дълъг черен шлифер и вдигната високо яка - типично гестаповко облекло, и кожените ръкавици задължително. Лиспваше му само червената лента на ръката със свастиката. Действията му бяха типично хитлеристки.
Старшината в новобранската рота го съдеха за убийство на някакъв стар войник, точно 2 седмици преди да влезем в казармата. Беше под арест в самата новобранска рота, не го пускаха даже в селото да отива. Когато влизахме в столовата, на всеки един който влиза през врата на столовата, биеше по един ритник в гърба ама със сила, ей така профилактично. Веднъж не се стърпях и се обърнах рязко срещу него и погледите ни се срещнаха... той ме гледа в очите и аз го гледам, и вече в мен всичко вреше и кипеше. Командира ми на отделение млад-сержанта едно старо куче на 1 година служба преди мен, усети че ще стане ситуация, ме прегърна през рамо и ми намигна ми прошепна на ухото "Спокойно след няколко дни влиза в дисципа за убийството, там ще си получи това което трябва, не прави издънки, не си цапай досието заради тоя боклук". Едва ме възпря, но бях вече готов да го подкарам.
Както и да е, влезе в дисципа осъден на 10 години, една вечер дойде джипка Уазка военна полиция и под конвой го отведоха в дисципа в Плевен. Повече нищо не чухме за него. За сметка на това пък, след клетвата като ни вкараха в трета рота Вермахта с ротен командир Хитлер, там старшината беше пък пекан, служил в поделението и останал на служба. Но ротния беше откачен извратен фашист.
Спирам до тук Даласе, че мога още да пиша за извращенията, но мисля че това е достатъчно. Между другото писах най леките извращения, има и още по гадни и мъчителни, но ще ги спестя. Не са особено приятни.
Даласе, няма казарма по комунизма, няма и казарма по "демокрацията". От поделение до поделение има огромна разлика.