От: [Анкета] ЕС vs. Русия - кое би избрал?
Приятел, Източна Европа е харизана на болшевиките от западните демокрации победителки във войната, нищо не прегръща сама. Няма държава, в която комунистите да са дошли на власт без преврат. Не виждам кой тук е тръгнал да защитава социалистическата икономика? Не съм прочел такова нещо, не знам ти какво и как четеш. Едно нещо обаче пропускаш, Западна Европа е един балон под налягане, който беше изцеден демографски. Като ви чета приказките на двамата с математика и все едно слушам някой комисар от от неразрушимия социалистически рай. НЯМА вечни неща и вечни системи, капитализмът се изчерпи, като донесе финансово благоденствие, но дефакто разруши Европа. Напомня ми една болест, която прави лудия щастлив, но накрая го кара да се самоубие скачайки от мост.
Хората си живеят по-добре от нас и това е.
Както и да го гледаш при тях намаля населението и при нас също. Причините сигурно са различни. Но всякакъв опит да се решат тези проблеми водят не до решение, а до задълбочаването им.
Така, че просто се примири че България сигурно ще изчезна от картата някой слънчев ден и спри да пишеш глупости по форумите, щото така фактически ускоряваш процеса. Т.е. ти за себе си може да се опитваш да решиш проблема, но това води до неговото задълбочаване, а не до неговото решаване - де факто,
Най-вероятно някой ден Западна Европа може и да стане мюсюлманска, може и да изчезне, но както казах това ще ни застигне нас по-бързо, щото сме много по-бедни. А хората не може да ги вържеш и да им кажеш да седят в България при голямата мизерия, като могат да си хванат самолета и да отидат някъде на уредено място и да си живеят живота а не да се занимават с глупости, с комундета и националисти.
Така, че приеми факта, че след като ти се възнесеш в небето има няма и след 200, може и повече годинки и България ще дойде при теб там горе на небето. Приеми факта че дори и ти да си мислиш, че руснаците решават проблема, те не го решават, просто го отлагат като си вкарват мюсюлманска работна ръка от съседните републики - точно както Англия, гастербайтерите в Германия и пр.
И накрая капитализмът не се е изчерпил. Капитализмът си цъфти и си върже и процъфтява.
Хубавото на социализмът, национализмът, комунизмът и другите подобни доктрини е че практически са нереализируеми. Лошото е, че има идиотите, които продължават да експериментират с налагането им. Мадуро е класически пример във Венецуела. Ефектът е че винаги се получава едно и също. Като гледам Венецуала все едно виждам България през 80-те. Тъпака щял да въвежда забрана колите на старо да не се продават по-скъпо от новите коли. Интересно ми е колко от вас си спомнят през 80-те години за да си купиш нова кола се чакаше ред от 10-15-20 години и след като си купиш нова кола веднага ти правеха оферта да ти я купят на 2 пъти по-висока цена отколкото е в магазина. Така, че колите на старо струваха повече отколкото новите коли. Не съм сигурен дали някой нормален човек може да разбере логиката. Но винаги така се получава.
Така, че всички опити да се построи нещо различно от капитализъм свършват с провал.