Първо трябва да обичаш родината страната. Второ да уважаваш институциите (независимо кой ги населява) трето трябва да си плащаш данъците. Четвърто трябва да си търсиш правата - твое не право, а задължение е, защото си плащаш данъците.
Нали коментираме случая с бомбата, не следя медиите нямам телевизор. Но трябва да можем да се погледнем от страни, как изглежда това погледнато от чужбина. Кой би вкарал примерно 50 милиона евро в страна където гърмят главния прокурор. Аз не бих, не че ги имам.
Значи за дръпне страната, трябват:
- сериозни реформи в правораздавателните органи, съдът да е отделна и независима институция.
- корупцията по високите и ниските нива на властта да се елиминира, нека най после се вкарат 3-5 в затвора да се види че има закони в тая държава.
- да се реформира образованието, ако трябва да се взаимства цяла образователна система или да се докара с много пари министър на образованието отвън. Трябва качественно образоване за да има по малко от Дефнефа.
- да се спре ерозията на качествени хора, аз още 2012 едвам намирах шофьори сега още по трудно. Разбирам Стойнев жители защото всеки трезво мислещ със семейство не вижда бъдеще. Трябва да се осигури това.
Впрочем средната възраст в градовете е 43-44 години. По селата още по-зле. Може би не разбирате но трябват инвестиции в страната. А те ще дойдат като:
Им осигурите сигурност. Елиминирате корупсията. Подобрите образованието. Запазите качественните хора в страната, защото България е от малкото страни в света с намаляващо население. Какво ми се правите тука, страната намалява и ще изчезне. Това ли искате? Управляващите са виновни нали, а вие нямате вина.
Значи малкия търговец, не чука бележки и крие данъци, мисли си че кяри. От страх от нап не може да си търси правата. Ония горе кой колкото може краде милиони милиарди според възможностоте. И какво се оказва, ще им завиждаме на Румънците, че дърпат инвестиции и са напред. Ами те вкараха корумпираните в затвора. В Китай ги бесят, тука им лижат мъдете с извинение.
Не знам знате ли в България, щеше да има писта за формула 1. Някъде до Пловдив. Инвестиционния проект е готов, почват да подготвят документите и човека, който движи нещата на арабите(инвеститори) получава смс "или 2 милиона или няма да ви се задвижат документите". И това от органите на властта. Като чуват за това арабите се изнасят, щото това е само началото. Хора като Бойко не би трябвало да са в властта и да пращат такива смс-и.
Значи сигурно пак ще изваждат думи от контекста, но за да тръгне трябва също така да се спре да мисли само за себе си, а за масата. Но това тука никога ама никога няма да стане. Убедих се. За това решението за мене, спасение по единично или на малки групички. Събирам качественни хора около себе си, всеки нанякаква длъжност и оцеляваме. Иначе трудно.
Подкрепям и разбирам Стойнеф, ако е чел до тука
, разбирам и хората които искат да сехнат. От 2016 до 2021 живях в Англия, бил съм и по доста европески страни. Там има система и сигурност бате, дори и със семейство се чувстваш до ре. Много познати ме убеждаваха, да не е връщам но си казах тука да тежа. Сега съжалявам ли, не. Защото знаех какво ме очаква, но и видях там какво е. Добре е.
Човека получава работа, уважение, сигурност и надежда за утре.