Ефбет постъпват доста некоректно с партньорите си... интересното е, че по едно време се въртеше реклама на тяхната афилиейт програма по телевизията. Цитирам по памет, че беше нещо от сорта на "Печели лесно". В момента не приемат нови партньори, не се разглеждат кандиадутри, макар че пише, че ще получите отговор до 5 дни, без занчение, дали сте одобрени или не. Ясно е, че тия таргети са непосилни имайки предвид, че има афилиейти, които инвестират по 100 000 к. в сайтовете си за SEO.
Нишата е толкова заета, че трябва да си миропомазан, за да вземеш стабилен трафик към българските букмейкъри и в частност към Ефбет. Освен ако не си като един тип във форума дето спами навсякъде разни афф линкове. Но дори и по този начин не се случват нещата. Просто това е една от най-конкурентните ниши и в нея се влиза с голяма инвестиция на пари в уникално съдържания, анализи, проучвания, беклинкове от медии (линк мин 200 лв. нагоре) и прочие. Има стари домейни, които са захапали някакъв трафик и разчитат на него, но и те съвсем скоро ще го загубят, предвид мощните кампании, които се водят от не повече от 10 души в цяла България.
Аз искам да ги питам тия от Ефбет, как си представят нещата да се случат за 1 - 2 месеца. Рекламата на афилиейт бетинг сайтове в Адуърдс е забранена, ако нямаш лиценз. Социалните мрежи режат афф линкове на тема хазарт, във форумите вече не се гледа с добро око на постовете свързани с букмейкъри, когато присъстват афф линкове. Единственият вариант е да си в играта от много време, да имаш постоянен трафик към сайта или да си един от малкото докоснати от Господ, за да покриеш подобни изисквания.
Иначе казано... искат да запазят топ афилиейтите, които правят огромни инвестиции, за да ги рекламират и да премахнат разни като мене, които има носят 2 -3 регистрации на месец, тъй като аз не им върша работа. Много ще ми е интересно да се видя с някой от мениджърите да ми покаже по какъв се "ПЕЧЕЛИ ЛЕСНО" от афф програмата им, както беше обявено по тАлавизията.
Явно взеха пример от Бет365, които вече не приемат нови афилиейти, а ако приемат имат някави абсурдни правила за съдържанието в сайтовете на партньорите, които са по-скоро смехотворни, отколкото правдоподобни.