Re: От: Банка за фирмена сметка - коя?
Да питам малко актуална информация към коя банка няма такси за фирмена сметка и от към условия и има ли смисъл от откриването на карта?
Няма банка, която да няма такси към фирмена сметка, дори и не само към фирмена.
Има смисъл от карта, най-малкото, ако имаш фирмени разходи като вечери, да може да се плати на място, а не да теглиш и после да плащаш. Реално е и по-удобно, ако имаш фирмени разходи, които трябва да погасиш кеш.
Мода препоръчам нашата - ЦКБ, но само две неща не ми харесва - този велик електронен подпис, с който явно не всеки техен клон има готовност да се справи. Най-вече поради старите им машини и поддръжката, която не се извършва често. Неудобен е и сравнявайки този метод с други, ми се вижда най-неудобен и безсмислен. Другите са я с кодове, я с СМС-и, я със сертификати. Второто е, че не може да оперираш с личната си карта от всеки клон, трябва да е от този, в който фирмата има досие (регистрирана), което е странно, имайки предвид, че днес си тук, утре там. С ел. подпис става, но пак ако кола им успее да го подкара. Всички друго си е нормално - такса поддръжка е 10 лв. на месец, транзакциите по 1.50 лв. мисля че бяха. А да и системата им е някаква стара, наподобяваща ePay отвътре. Не е зле, но за банка със добри позиции на пазара, нещо по-модерно и иновативно можеха да предложат. Влезте в системите като Paxum или вече несъществуващите ePassporte да видите какво е изчистен и съвременна система.
Но нищо лошо не мога да кажа за банката, защото винаги съм оставал доволен от обслужването и професионалното им отношение. Просто технически не ми харесват тези неща, което малко ми влияе на пълното 6 като оценка. Знам, че Пиреус в момента са може би с най-добрите условия за фирмени сметки - говоря от към такси и удобство.
Всъщност таксата е за поддръжка на месец, не толкова, че имаш пари. Все пак това не е влог, а просто разплащателна сметка, която се обслужва и с карта и електронно. Не знам как е в другите банки, но съм чувал за доста кофти оферти - от към такси и комисионни.