Здравейте, попаднах на вашата тема по ключови думи и специално се регистрирах във форума.
Ние с приятеля ми имаме сходни на вашите идеи. От няколко години ми беше мечта да отида да живея на село и тази пролет го направихме. Настанихме се в наследствен имот. Наистина е много хубаво, макар работата по едно такова място да е в пъти повече от стандартно градско жилище. Мястото е много красиво и спокойно, за цял ден рядко минават и 5 коли. Към настоящия етап сме от тези, които са с единия крак на село, с другия на работа в града, който е на 15тина километра.
Аз също обмислям варианти за развиване на малък бизнес, като една от идеите е къща за гости, но разсъждавайки в посока какво ми харесва в мястото и какво би направило къщата печеливша стигнах до минуси. Например- колите вече няма да са 5, а +2, 3 всеки уикенд. И аз като вас смятам, че вниманието към човека и специалното отношение прави услугата добра. В този ред на мисли, смятам, че къщи за гости, чиито собственик е на голямо разстояние и се предлага единствено за наем на цялата къща, без някой да прави мекички- рядко са заети, но това е мое субективно мнение. Като се върнем на специалната услуга - това значи доста време в обгрижване на гостите, основно през официалните почивни дни. Някои гости например ще искат да дойдат и да слушат силна музика.
Далеч съм от мисълта, че една къща за гости ще предизвика масов туризъм, но уединеното място ще се промени.
Мислила съм си за лешници, плодове и какво ли не, но за сега смятам, че бизнес, който се развива без участие на собственика си 24/7 е най-доброто решение.
Аз също съм в търсене на, ако не гениална, то много добра идея