agatha65
Active Member
От: Блог на пътешественик с много снимки - къде да ги хоствам? Дайте ми съвет
Какво направих и какво се получи
По съвета на Torbalan Trolski
Първо с fotosizer - неверятно много ме изкефи.
После с WP-SmushIt - работи и сваля с около 4-5%, което е много добре защото ще има хиляди снимки.
И после photon - тука стана страшно
Този плъгин Jetpack е най-голямото безобразие в нета.
Нарушава всички човешки права без предупреждение и без право на избор и прави Гугле и Фейсбук да изглеждат като квартални воайори на неговия фон.
Променя кода, добавя код, слухти на всички възможни нива.
От 3 дни се мъча да разкарам каквото мога и май накрая ще го разкарам изцяло.
Въпреки че оставих само карусел,галерия и фотон ми добавя толкова много код, че ми разбърква всичко.
Добавя социални тагове и ми дублира SEO плъгина, опитах да ги разкарам и се оказа че кешира страниците а не снимките само.
Почетох малко в Г и се оказа , че ако искаш да си изчистиш кеша едва ли не трябва да се свържеш с авторите на плъгина и те да го направят за тебе:lol:
Бърника в текст едитора, който е с нова версия и е отвратителен(авторите на ckeditor плъгина вече не го поддържат и са минали на Drupal - и много добре ги разбирам).
Посъветвайте ме с какво да заменя фотон, това не си е работа просто.
Какво направих и какво се получи
По съвета на Torbalan Trolski
Първо ги прекарваш през http://www.fotosizer.com/.
Качваш си ги на хостинга, който ползваш в момента, инсталираш WP-SmushIt (има опция за batch оптимизация) и Jetpack, където активираш photon и си ползваш за картинките безплатния CDN на WordPress.
Първо с fotosizer - неверятно много ме изкефи.
После с WP-SmushIt - работи и сваля с около 4-5%, което е много добре защото ще има хиляди снимки.
И после photon - тука стана страшно
Този плъгин Jetpack е най-голямото безобразие в нета.
Нарушава всички човешки права без предупреждение и без право на избор и прави Гугле и Фейсбук да изглеждат като квартални воайори на неговия фон.
Променя кода, добавя код, слухти на всички възможни нива.
От 3 дни се мъча да разкарам каквото мога и май накрая ще го разкарам изцяло.
Въпреки че оставих само карусел,галерия и фотон ми добавя толкова много код, че ми разбърква всичко.
Добавя социални тагове и ми дублира SEO плъгина, опитах да ги разкарам и се оказа че кешира страниците а не снимките само.
Почетох малко в Г и се оказа , че ако искаш да си изчистиш кеша едва ли не трябва да се свържеш с авторите на плъгина и те да го направят за тебе:lol:
Бърника в текст едитора, който е с нова версия и е отвратителен(авторите на ckeditor плъгина вече не го поддържат и са минали на Drupal - и много добре ги разбирам).
Посъветвайте ме с какво да заменя фотон, това не си е работа просто.