Блокиране на реклами в AdSense

От: Блокиране на реклами в AdSense

За сайт за развлечение слагай само image реклами. Правил съм си експерименти и банер рекламите при мен имат най-висок цтр. Също така пробвай само с 1 рекламно поле какви ще са ти приходите и с няколко рекламни полета

То вярно, че лапетата не четат много, много, но мен ме бяха посъветвали точно обратното - да сложа само текст. Досега рекламите ми бяха имидж и текст, сега няколко дни ще ги оставя така - с текста.

А да те питам, има ли възможност само за картинни реклами? Така както има само за текстови.

Има възможност, а за това дали вървят банери или текст - зависи от сайта. В моите, в нито един не вървят банери (където има адсенс), а само текст. Но е относително.

Има възможност, а за това дали вървят банери или текст - зависи от сайта. В моите, в нито един не вървят банери (където има адсенс), а само текст. Но е относително.

Нормално е, както казах съм в развлекателната сфера,а там IQ-то не преполага много четене. Докато като те гледам, сайтовете ти са с туристическа насоченост.

И все пак, щом има възможност, сподели.

трябва така да ги разположиш че да имаш миниму 1,5% кликрейт
експериментирай къде ги слагаш

Брех от вчера като смених позициите и клик рейта точно 1.5 удари :)

От блокиране на реклами никаква файда няма. По принцип гугъл ти оценява сайта, тематиката и т.н. и органзиира нещо като търг и би трябвало да ти излизат най-скъпите реклами, отговарящи на профила на сайта. Като блокираш някой на негово място идва друг по-евтин. А ако блокираш много рекламодатели и ще започне да ти показва или социални реклами, или празни правоъгълници от които пък съвсем няма полза.
Аз лично блокирам само някои, които ме дразнят - нямам никаква представа колко центове дават но ме дразнят - такива едни с IQ тестове и едни с надпис "разбери коя датата на смъртта ти". Обаче пък хората с тези сайтове ги размножават непрекъснато. По зле е и от спама в пощата. Специално за IQ тестовете съм блокирал поне 20 и пак излизат - все нови и нови.

От блокиране на реклами никаква файда няма. По принцип гугъл ти оценява сайта, тематиката и т.н. и органзиира нещо като търг и би трябвало да ти излизат най-скъпите реклами, отговарящи на профила на сайта. Като блокираш някой на негово място идва друг по-евтин. А ако блокираш много рекламодатели и ще започне да ти показва или социални реклами, или празни правоъгълници от които пък съвсем няма полза.
Аз лично блокирам само някои, които ме дразнят - нямам никаква представа колко центове дават но ме дразнят - такива едни с IQ тестове и едни с надпис "разбери коя датата на смъртта ти". Обаче пък хората с тези сайтове ги размножават непрекъснато. По зле е и от спама в пощата. Специално за IQ тестовете съм блокирал поне 20 и пак излизат - все нови и нови.
Аз за това съм спрял адсенса във всички сайтове, освен туристическите. В последните и да искат подобни "рекламодатели" не дават бюджет, за да излизат.

Колега ето моя списък с нискобюджетни рекламатори. Българските плащат по 1 цент от изброените, а тези на анг само 10 съм баннал аз, другите са от друг форум, в който се обсъждаще същата тема и хората даваха списъка си :)

Прикачени файлове

• ban ads.txt
    4 KB · Преглеждания: 21
От: От: Блокиране на реклами в AdSense

ами... нямате рабато тука....измекяри,само да лапате гледате ,мишоци...след малко мога да ви покажа кой,къде ,как, и мо0же би защо...

Моля? Не разбрах?

От: От: Блокиране на реклами в AdSense

ами... нямате рабато тука....измекяри,само да лапате гледате ,мишоци...след малко мога да ви покажа кой,къде ,как, и мо0же би защо...
да не обърка темата или си от ощетените "рекламатори" ?

Сега слагам списъка и след ден-два ще споделя какъв е ефекта от блокирането.
Сега си загледах адсенс акаунта и има възможност за блокиране на рекламни мрежи (Ad Review Center). Някой възползвал ли се е, експериментирал ли е с тази опция ?

Не си играйте да блокирате домейни. Няма смисъл. Средната цена на клик за български сайт рядко е над 3 цента. Важен е броя на посещенията и CTR-а. Гледайте вашият CTR да не пада под 4-5% и ако падне променяйте цветовата схема на рекламити и разположението им. Много посещения + висок CTR = много кинти. Това е формулата на успеха.

Да, аз сложих списъка и никаква промяна нямаше. Единствената причина да го сложите, е ако искате да не ви се появяват рекламите на някои дразнещи игри.

Горе