Винаги съм се чудел , колкото по шикозен е един хотел по-смотан му е сайта.Същото е с фирмите.
Защо меринджеите им се свиди за направата на хубав сайт.Скоро гледах един сайт-хотел , толкова скъпо обазавеждане имаше сигурно само един стол бе 1000 лева, асайта им с визия от лето 1998г
За момента, където и да съм работи (отдавна) и от както се занимавам с интернет, все съм държал от към онлайн присъствие нещата да изглеждат добре, дори перфектно. Ако шефа или някой велик мениджър реши, че това не е важно или е загуба на средства и пари, веднага ще ми светне лампичката, че тия няма да ги бъде. Не е нужно да си единствения или най-големия в нишата си, това е въпрос на визия, престиж и най-вече професионализъм. Не може да очаква от клиентите ти да гледат на теб сериозно, ако самия ти не го раздаваш така.
А пък най-грозното е някой да ти обясни това, което ти е обяснил на теб и после да се качи в колата си за над 50 000 лева. Тук не е нужно да си завършил ядрена физика, за да се чатнеш, че този не е никакъв бизнесмен, а просто човечец, който е имал късмета да направи нещо и да го е подкарал и сега да върви на самотек. Не харесвам хора с никаква визия за бъдещето. Но пък от друга гледна точка, точно те отварят широко вратите за другите. Не е нужно, както се вика, да се мъчиш да влезеш на пазара - просто той е там и те чака. Един по-добър сайт, представяне в интернет и другите канали, и вече 50% от пазара са твои. Това е в случай, че има един играч, който е бил единствен.
Няма да повярваш ... с 1вият абзац направо ни приби ... просто го прочетох на колегата и все едно знаеш коя е фирмата и си работил при нас / с нас :Д
* не мога да ти дам репутация за съжаление ...
Да се замислим и за другата страна на медала. Хора, на които едни пари идват от едно място, правят няколко кръга и заминават на друго, симулирайки бизнес, за какво им е работещ и привлекателен сайт? За тях това е излишен разход, набутване и глупост. Така или иначе всичко е фалшиво, защо и сайта да не е
Еми живи и здрави, то за това са в дъното на нишата си. Ако ги устройва, няма лошо.
Банко, той не прави реален бизнес - просто пере пари.
Влизал ли си в ресторант на хотел с цена за кюфте 70,00лв бройката? След здраво стресиране и въпрос как съществуват, като няма нито един клиент, разбрах, че не искат клиенти, оказа се, че и персонал няма, само един псевдосервитьор. От него разбрах, че шефа не иска клиенти, ако някой случайно поръча от "златните кюфтета" е зор да се приготвят, щото кухнята е полупразна.
Нека да мислим истинските бизнеси .
Кви пари толкова перат? В смисъл, нали идеята на прането на пари е да симулираш, че си нормален бизнес, който функционира уж успешно на пазара си. Или от доста време насам не е задължително да показваш на органите, че си читав, нищо, че правиш обороти като №1 или №2 в нишата. Не се ли подлежи на някакви проверки подобна практика? В смисъл, когато си №1 или 2 в бранша, реално хората разпознават бранда ти. И един момент някакви незнайни люде със същия оборот. Странно.
И това за тези бизнес, ОК, а какво правят другите, които не перат и не смятат, че един уеб сайт е актив на фирмата? Изключваме идеята, че нямат финанси. Но как да нямаш финанси за сайт при положение, че телефона ти и около хилядарка. И това е голям казус. Всеки си преценява де.
Телефон, кола, таблет, лаптоп всички е лизинг.
На някой собственик на семеен хотел с 15-до 30 стаи съществуването на сайт е последната му грижа. Камо ли пък да му скочи някой с оферта за 5-10 хиляди. Не му дреме дали ще е в нета след каот му е пълна хралупката и без това. За повечето хора това е излишен разход и лукс.
Банко, ни е с Крумов не спорим с теб. Просто ти казваме, че има такива хора. Ние споделяме твоето мниение (мисля и Крумов ), а и ме познаваш. И аз пак подчертавам - това е предимство за новите и млади предприемачи да пробият.
Давам ти пример за мисленето на едно по-друго поколение - познат ще наема магазин, но в кофти състояние и си прави сметката че трябват 3-4000лв за реновиране и да стане "муцка", че сега е кошара. Но е на хубаво място и с хубава квадратура. Но иска тоя разход да се подели между него и собственика с някаква отстъпка в началото от наема. Ползите за собственика са ясни - ще има наемател, магазина му ще светне за сметка на малката отстъпка в наема. Е да, ама не - нека да започне и ако се задържи 2-3 месеца (т.е. не фалира) нека тогава да помислят за ремонт. Следват обяснения, че не наема магазина за 2-3 месеца да пробва и че с тая кошара няма шанс да привлече клиенти, ама не.
Ей ти го едно старо яко мислене. Да пробваме 2-3 месеца, па да видим. Е как искаш да даде пари за нещо, което в бъдеще ще му носи ползи?
Темата е интересна - за съжаление днес получих жесток шамар от една пишман фирма, дето се чудих как няма сайт, после открих такъв и щях да се гръмна и се чудих как поръчах от тях, и сега се чудя как се опитаха да ме измамят и как щяха да успеят, ако не се бях усетил и т.нат и т.нат. Та за какво им е на тях сайт, те просто си мамят клиентите, които набарат случайно. Колко ли още такива има?!?!