Борисов: Прекратяваме проекта АЕЦ "Белене"

От: Re: От: Борисов: Прекратяваме проекта АЕЦ "Белене"

аз сега прочетох газовата централа щяла да е руска и ще ни продават тока само... на тях газта им излиза много малко за добив + таксите за транспорт... реално ще си правят пари.... макар и не толкова колкото да ни продават газ директно щото с тока ако не са конкурентни не сме длъжни да го изкупуваме...

И само тока да ни продават аз на тях вяра им нямам, пак ще почнат да увеличават цената на тока с измислени оправдания на всеки 2 месеца. Може и да не съм прав ама такова чудо ако ще руско не ни трябва. Не сме длъжни да го изкопаваме ама нашите умни политически глави пак ще ни обвържат с едни договори и ще се наложи да им го купуваме.:mrgreen:

От: Борисов: Прекратяваме проекта АЕЦ "Белене"

Добре, подкрепям - само да не стане ББ като фурнаджийска лопата и да каже ами не размислхме.

За газовата ел. то добре ама от де газ и от де финансиране - да не стане пак бездънна яма като Белене

Пак е един + да преместят реактора в АЕЦ Козлудий, поне ще поувеличат мощностите и се надявам да не чувам мрънкане по новините от рода на: "Ами поради големите студове имаше голямо претоварване в ел. мрежата и за това цените за месечните сметки на хората са скочили". Всъщност един приятел има вътрешни хора които работят в енергетиката и ми каза, че тия дружества ЧЕЗ, ЕОН, и EVN изкупуват тока на много по ниска заводска цена, а на нас крайните потребители ни я препродават не 2 пъти а 5 пъти завишена цена! И не само това, ами тия новите електронни електромери дето ги сложиха, с дисплей а не с шайбата, имали специален програматор с който се пренастройвали колко ток да отчитат, и всички тия електромери били настроени да "навъртат" ток с 20 % процента повече. Така че направете си сметка колко сме набутани и изпързаляни. Едно че тока е много по евтин от колкото ни го препродават тия посреднически дружества монополисти, и друго че новите електромери са програмирани да въртят с още 20 % повече над нормалното. Ама виновни сме си ние народа, защото мълчим и търпим, никой не ни е крив. В Полша ако вдигнат цените на парното - там свалят правителството, а тука в България свалят радиатори. Така че тока не е чак толкова скъп колкото го говорят по новините, просто така им е по лесно.

От: От: Борисов: Прекратяваме проекта АЕЦ "Белене"

И не само това, ами тия новите електронни електромери дето ги сложиха, с дисплей а не с шайбата, имали специален програматор с който се пренастройвали колко ток да отчитат, и всички тия електромери били настроени да "навъртат" ток с 20 % процента повече.

Ти сериозно ли ?
Това лесно може да се провери и за това не вярвам да е истина...

Ми да, то е всеизвестен факт, че НЕК продава тока на ЕРП-тата по-евтино отколкото тя самата го купува... тоест на загуба. После ЕРП-тата ни го продават обратно на нас на 5-10 пъти по-високи цени. Някой тука е за разстрел, ама кой...

Ми да, то е всеизвестен факт, че НЕК продава тока на ЕРП-тата по-евтино отколкото тя самата го купува... тоест на загуба. После ЕРП-тата ни го продават обратно на нас на 5-10 пъти по-високи цени. Някой тука е за разстрел, ама кой...

Ти недей че пак някой дефицит ще излезе във министерството по отбрана поради голямото търсене на патрони.

Само приватиазция с ясен условия и контрол от прозиводителе до крайния потребител иначе тока ще ни скача с по 20% на 6месечие

Ти сериозно ли ?
Това лесно може да се провери и за това не вярвам да е истина...

Напълно сериозно! Не ми се влиза в подробности, защото това е вътрешна информация която знам от достоверни източници, това са хора които работят в сферата на енергетиката. Но постепенно ще престане да бъде тайна, защото доста хора взеха да се усещат и разбраха на къде духа вятъра. И вече е проверено, има хора които взимат нещата в свои ръце макар и рисковано.

и всички тия електромери били настроени да "навъртат" ток с 20 % процента повече.
Това се проверява много лесно в метрологията. А и сам в къщи можеш да го провериш, ако те съмнява.

Да, взимаш една духалка, дето знаеш, че гори 1 киловат примерно, смяташ това за 1-2-5 мин колко прави, спираш всичко останало и засичаш. По няколко пъти в различните часове.

Мен така ми дойде 700лв сметка за един месец, та се наложи да учим хватки :) Траа да се следят тия работи, че мамата си трака.

Истинската новина в случая е намерението да се прави газова централа. От това има смисъл само ако разполагаме със собствени находища. Единствените ни залежи са от шистов газ, а за да го използваме ще трябва да превърнем в пустиня най-плодородната част от България, която едно време е била позната като "Житницата на Балканите". Да се експлоатират тези залежи би било голяма глупост. Още повече, че основният проблем на бъдещето ще е храната и чистата вода, а не енергията. Дано кухите тикви, които обикновено стават политици проумеят това и се откажат от тези безумни идеи, които може да обрекат на гладна смърт бъдещите поколения.

Каква житница какви 5 лева. Това земеделието е по-голяма яма и от АЕЦ-а. Аз не съм видял един бг домат или краставица, всичко е внос. Като не може да си конкурентноспособен гориш, а не получаваш субсидии. Ядем гръцки, турски и македонски, но не и бг земеделски продукти и ако наистина има газ го заменям веднага за тъпотото земеделие. Арабите като немат замеделие да не са умрели от глад?

Каква житница какви 5 лева. Това земеделието е по-голяма яма и от АЕЦ-а. Аз не съм видял един бг домат или краставица, всичко е внос. Като не може да си конкурентноспособен гориш, а не получаваш субсидии. Ядем гръцки, турски и македонски, но не и бг земеделски продукти
Не си прав! Последните години в активния сезон над 95% продукцията на пазара е българска.
Това че няма вкус и прилича на зимните вносни неща е съвсем друго нещо.
А краставицата и през зимата си е българска.

Ако искаш вкусни неща, заповядай на сергията ми. Може и в градината ми да дойдеш и сам да си набереш което ти хване окото. ;)

Последно редактирано:

http://news.ibox.bg/news/id_440545937

България не е уведомила „Росатом" за отказа си от проекта АЕЦ „Белене", заяви цитиран от Новости официалният представител на компанията Сергей Новиков.

А думите на Борисов за това, че за 7-ми блок на Козлодуй ще се използва хибридно ядрено гориво Грачев определя като фантазия.

Не си прав! Последните години в активния сезон над 95% продукцията на пазара е българска.
Това че няма вкус и прилича на зимните вносни неща е съвсем друго нещо.
А краставицата и през зимата си е българска.

Ако искаш вкусни неща, заповядай на сергията ми. Може и в градината ми да дойдеш и сам да си набереш което ти хване окото. ;)
Къде е това? Кой не иска вкусно :)
А Бг продукция в големите вериги няма, на големите пазари също няма, само на пазарите в малките градове. Ябълки от италия, дини от гърция, зеленчуци от македония, плодове от Турция ...
Ако закрият бг земеделието нито ще се отрази на цените, нито на нищо :)

Нетсърф същото е и с газта - какъв смисъл да се добива след като за крайният потребител няма да се намали цената???
Защо трябва да се съсипва природата при положение че хората няма да усетят ползата а определени мушмороци ще станат още по богати???

Земеделие може сега да няма но след 20г. може и да има, но почнат ли да вадят шист никога няма да има.

Нетсърф същото е и с газта - какъв смисъл да се добива след като за крайният потребител няма да се намали цената???
Защо трябва да се съсипва природата при положение че хората няма да усетят ползата а определени мушмороци ще станат още по богати???

Земеделие може сега да няма но след 20г. може и да има, но почнат ли да вадят шист никога няма да има.
Абе и ти си прав :)
Ама все пак цената би се намалила доста, виждам на поне на половина :)

Къде е това? Кой не иска вкусно :)
А Бг продукция в големите вериги няма, на големите пазари също няма, само на пазарите в малките градове. Ябълки от италия, дини от гърция, зеленчуци от македония, плодове от Турция ...
Ако закрият бг земеделието нито ще се отрази на цените, нито на нищо :)
На сайта ми има гугълкарта. Сергията е в София, на пазара Красна поляна.
Има и във веригите. В Метро, например, почти непрекъснато има българска и турска стока.
България има най-много слънчеви дни в Европа. Климата ни е по-добър от испанския за земеделие, защото нямаме техните супер жеги през лятото. България има и най-чистите земи в Европа. Ненапразно от ЕС ревнаха като на умряло за построените у нас на плодородни земи фотоволтаични централи. И спряха кранчето за такива терени. Има достатъчно пустеещи земи за такава цел, като край Ихтиман, например.
На България и трябват още гори. Но долу, в равното. За да се върнат дъждовете по нивите.
Лошото с плодовете и зеленчуците е, че в по-голямата част, с тях се занимават най-неграмотните и най-неумеещите. И затова резултата е такъв. Всяка година се сменят сортове, технологии и какво ли не. Без грам разум и знания какво се прави. И защо. Европа наля милиарди в земеделието, само че те се трансформираха в хотели, яхти и прочие "блага". С тях се финансираха партиите. На практика, не повече от 10-20 процента влязоха пряко в земеделието. Образование никакво. Познавам само два агронома, които произвеждат. Единствено Гимел направиха нещо истинско.
Както казваше един познат: Как да изнеса домати, като в едно село не можеш да натовариш един тир с еднаква стока.
Зимата гледах един видеоматериал, от Швейцария. Оплакаха се, че до тях вече не стигали български домати. Отивали в Германия вече и за тях не оставало. А искат! А колегите сеят холандски дървени сортове и псуват на борсите, че прекупвачите ги морят. Но не щат сами да излязат на пазара. Модерните сортове са предназначени за масова консумация. За големите вериги. Там вкус няма. Рядко някой съвременен сорт има добри вкусови показатели.
Като имаш невкусен сорт и го отглеждаш неграмотно - какви да са резултатите? От неграмотен човек може ли да се очаква грамотна продукция!?
След като преебаха индустрията, на България и остават само земеделието и туризма. Но и двете искат грамотност...

Лошото с плодовете и зеленчуците е, че в по-голямата част, с тях се занимават най-неграмотните и най-неумеещите. И затова резултата е такъв.

То не е само при плодовете и зеленчуците. Тъй като гледам май във всички сектори е така.

Ако новата газова централа ще работи с блядистански газ от южен поток, това е поредния руски колониален обект в Задунайска губерния.

Газова централа може и атомна може стига на Владимир Шаломович Путкин чифутите от Росатом, Газпром и Лукойл да стоят далеч от Дунавската България защото Кавказ ще им се види детска игра в сравнение с това което ги очаква на Балканите.

И какво точно ги очаква на балкените че не мога да се сетя - наведени дупедавци с вазелинче в ръка

И какво точно ги очаква на балканите че не мога да се сетя - наведени дупедавци с вазелинче в ръка

Горе