blackout8
Well-Known Member
От: Важат ли нещата които пише в книгите на Робърт Кийосаки?
Ти можеш да купиш 1к декара земя и да дадеш на арендатор ти го обработва и да имаш 8% доходност на година - това според теб външна/вътрешна страна ли? Инвеститорът и предприемачът са много сходни сами по себе си - това са 2 страни, без които не може. Единият дава капиталът, другият го управлява по най-добрият начин като създава стойност, която удолетворява обществото. Също така не е казано, че човек не може да е 2 в 1 - пример ти давам Елън Мъск. Сам е стартирал и инвестирал и в 3-те си мулитимилиардни компании - стартирал, инвестирал и изградил милиардни компании като създава нова стойност/
Ок.
Нямам още много знания опит,но мисля ,че между добрия предприемач и добрия инвеститор има много общи неща.Мисля ,че човек може да бъде и двете.Примерно когато създава бизнес човек е и предприемач и инвеститор.Той всъщност инвестира,създава активи.Повечето инвеститори купуват активи.В Инвестора май повечето хора купуват.Те не разбират много от бизнес.Те гледат бизнеса отвъншната страна.Не зная с какво могат да ми бъдат полезни.Интересен е типа който създава такива.Допада ми Кийосаки защото той е за създаването на активи.
Ти можеш да купиш 1к декара земя и да дадеш на арендатор ти го обработва и да имаш 8% доходност на година - това според теб външна/вътрешна страна ли? Инвеститорът и предприемачът са много сходни сами по себе си - това са 2 страни, без които не може. Единият дава капиталът, другият го управлява по най-добрият начин като създава стойност, която удолетворява обществото. Също така не е казано, че човек не може да е 2 в 1 - пример ти давам Елън Мъск. Сам е стартирал и инвестирал и в 3-те си мулитимилиардни компании - стартирал, инвестирал и изградил милиардни компании като създава нова стойност/