Ти правиш най-лесния извод, че само грипа е виновен за състоянието ви. Стане зима, падне сняг и автоматично се грипясваш. Да, ама най-вероятно има други, по-дълбоки причини, и не е само въпрос на това какво бацилче сте вдишали. Съгласен съм, че миенето на ръцете, чистенето и проветряването са хубави неща и са необходими условия, но може би не са достатъчни условия. Тялото е доста комплексна система, и само в един аспект да имаш липса на нещо, може да си докараш проблеми. Неща като какво ядеш, колко ядеш, колко спиш, колко се нервиш, дали имаш добър фитнес и със сигурност още много неща, за които и аз не подозирам.
Аз например, като малък, и като тийн, и даже в 20-тте бях много кекав в много отношения, и чак като позастарях станах по-здрав. Според нормалната логика, колкото по-млад е човек, толкова е по-здрав, но при мен се случва обратното. Значи най-вероятно в миналото съм правил много неща неправилно, та дори и аз не знам кои точно. Но ще са сред нещата, които изброих, защото тях съм променил най-много. Бацила не те разболява, разболява те начина ти на живот преди това.