Ако си беше направил труда да погледнеш поста от фейсбук профила на доктора, който споделих вчера сутрин, щеше да видиш неговото компетентно мнение, че пи-си-ар-ите дават 30% фалшиви отрицателни и 30% фалшиви положителни резултати. И тогава нямаше да твърдиш "чувал съм/ не съм чувал", а щеше да си наясно и нямаше да влизаш в обяснителен режим.
Дали вирусът е смъртоносен? Да, но в голяма степен заради неправилното лечение, липсата на такова, ненавременната реакция от страна на лекарите и на самите болни и т.н. Мисля (лично мнение), че много смъртни случаи, особено на млади хора, можеха да се избегнат, ако реакцията на медиците беше като при грип, какъвто ковид наистина Е.
За пореден път призовавам: Не подценявайте грипа!!! Той е точно толкова опасен и смъртоносен, ако не бъде лекуван правилно и навреме. Карам го всяка година и знам. Аз лично почти винаги правя пневмония, която е животозастрашаващо състояние и преди, и след короната. Благодарна съм на учените за антибиотиците. Нямам доверие на производителите на ваксини днес, защото те са повече търгаши и чак след това учени. Точно и ясно. А и зад тях стоят "филантропи" с мизантропско поведение, което съвсем убива доверието.
Дали ковид е "корона вирус" - това е факт. Вирусът е от същото семейство. Затова се казва SARS-COV-2 - модифициран вариант на SARS-COV-1 - a.k.a. свински грип. Тоест, имаме пълното основание да наричаме ковид "грип".