Здравейте предприемачи,
Поводът за този пост не е толкова добър.
Става въпрос за изработен и незаплатен клип от колега от форума - Mersin Ko.
Видеото е малко по-нагоре, направен клип за за Black Friday.
Ако някой се пита защо не съм взел капаро - причината е че съм с работил с него и по други проекти, харесвам го като човек, а също ми допада(ше) и неговия стил на работа.
Не обичам да се обяснявам относно "проблеми" в моята работа, но явно ще го направя тук, защото клипът не е заплатен а е пратен преди около 3 седмици (ако не се лъжа).
Свърза се с мен за да направим въпросния клип, при което обявената цена от мен не му допадна и му се струваше прекалено висока.
По принцип не обичам да коментирам крайната цената, тъй като се старая тя да е максимално ниска, но все пак устройваща всички лица участвали в клипа.
В този случай направих изключение, защото с него съм работил и преди и бях готов на изключение.
Реално печалбата която аз щях да имам от целия проект е 10лв. (колкото да не работя без пари все пак..)
Държеше всичко да е лицензирано и точно. Намерих музика (с лиценз), както и закупих готов проект от сайт за видеообработка.
Направих клипа подходящ за Mebelino, брандирах го, монтирах видеото със звукозаписа на момчето и музиката след което му го изпратих.
Клипа беше публикуван и започна да се върти, след което Mesin Ko ми постна проекта от сайта, от който съм го закупил, явно разочарован от това че го има "някъде".
За цената, която му казах, смятам че получава повече от колкото трябва. Първоначално бях готов да направя custom клип, но при неговите параметри реших да закупя готов проект.
Зор определено не съм му давал, веднъж му писах му дали ще бъде заплатен клипа - отговор нямаше. Изчаках още време и накрая реших да пиша тук.
Така или иначе вече съм платил на момчето, както и за другите файлове използвани в клипа.
Надявам се и той да види този пост, за да отговори ако някъде не съм прав.
Старая се да работя максимално коректно, точно и бързо!