Внимание! Да се прочете! Нагъл ИЗМАМНИК!

От: Внимание! Да се прочете! Нагъл ИЗМАМНИК!

Точно вчера, скайпа изписука. Гледам на малкото прозорче - колега, дето не сме си писали от пролетта, ми праща файл. намсиквоси.pdf.exe - 870 Кб. Питам го, какво е това - отговор няма.

Може би трябваше да го приема... :lol:

Ти нали стана Linux-ар ?!? За какви exe-та ми говориш?

Който има поне някакви познания по windows и малко мозък в главата не мисля, че ще има такива проблеми :D
1.Просто не приемайте .exe-та от абсолютно никой.
2.Не теглете пиратски софтуер от сайтове като замунда и т.н.

С тези 2 съвета горе от година и 8 месеца съм без антивирусна и не съм си преинсталирал компютъра и проблеми нямам. Нямам и загубена информация нито откраднати акаунти/пароли и т.н

Private и Paid как се изговарят бе, балък? Под "лични" (private / привейт) криптери (Crypters, FUD - Fully undetectable) имам предвид, тези които се продават и получават ъпдейти (UPDATES). Всички антивирусни може да се заобиколят. Windows / MAC OS са контролирани операционни системи. Те се следят, за "доброто на хората". Та нали сме на тема привейт криптери, то ако става дума файл може да се биндне (bind) към друг файл и двата да се изпълнят. То и така стават повечето botnet мрежи. К'вот и да си говорим трябва да имаш прекалено много знания, че да имаш контрол над личните си данни.
И не се прави на много грамотен, понеже не си як. Едва ли има хора, които да не разбират какво пиша.

Добър пост с образователна тематика, който е принципно ясен от преди години за мен (но за други може и да не е). А цитираните в предходния ми пост думи бяха излишно побългарени измишльотини, които са ненужни, за това би следвало да се спазват граматичните норми и правила. Тук „говорни“ постове не съществуват, че да се пишат транскрипции на думи.

Контрол над данните си имам, въпреки множеството опити за злоупотреба. Превантивността също е на ниво (без да се използва антивирусен софтуер, именно поради заобикалянето, т.е. той става излишен и безсмислен, отделно че товари). Мерси.

Горе