От: Въпрос за финансиране, старт-ъп програми от млад човек, които иска да прави бизне
Пич, ти си слабоумен!
И не искам да те обиждам - в момента с твоето авторитарно писане ТИ се мислиш за велик.
Близо 3 000 000 българи са се изнесли от България, всички ли са по "арабските квартали" и ядат дюнери, колко трябва да си малоумен ми кажи, за да вярваш в това?
2-те ми братовчедки са в Германия и са специалисти, имам познати из цял свят, които живеят един прекрасен живот.
А селската среда и на теб не е простила, като ти чета коментарите.
Държавата не била длъжна... Ми като не е длъжна, да не плащам данъци бе!
Ти според мене си глупавия, ако плащаш данъци и не очакваш НИЩО от държавата.
Като си извикаш хора да ти правят ремонт у Вас, искаш касова бележка за всяко едно нещо, и договор - същото трябва да става и с нашите данъци.
Ама К'ВО ми се правиш на велик ве, мой?! Кога ще се върнат тия 2 500 000 млади предимно хора в България, а?
А миграция има - в моя район скоро се очаква да настанят 10 000 бежанци, понеже по селата около града ми нямало хора. Градът ми не е от най-малките води се 100-110 000 души.
ВИЕ, КОИТО СТЕ СЕ затворили във София, Варна, Бургас и Пловдив сте в черупка, а НЕ ние в "провинцията", ГРАМ не знаете какво става тук и не Ви интересува... ама то т'ва ще си е и Ваш проблем, скоро като ни сменят имената и станем граждани на Турция, разбира се образно казано, ама на там върви.
Ти гледаш значи по новините как цигани убиват баби с брадви, онова младо момче дето го убиха 50 мангала пред очите на 2 полицая, и ти си викаш "Ко' ма ебе, държавата не ми е длъжна, да са опраят там".
Ама писал си писал си, ама сам се възхищаваш на писаното си, бе човек... е бива ли толкова да си заблуден?
Аз като казвам, че САМ се оправям от 18 годишен, дори и преди това, НАБЛЯГАМ НА САМ, понеже САМ съм търсил клиенти, САМ съм вършел работата, САМ съм си плащал данъците, Не във фирма или с шеф или колектив... САМ!
Колко хора познаваш, които почват САМИ, БЕЗ ПОМОЩ бизнес на 18 години? Т'ва, че ми ходиш на работа на заплата прави ли те самостоятелен - НЕ, зависиш изцяло от шефа си, който зависи от клиенти и пазар.
И К'ВО ми разправяш глупости не разбирам, не виждаш ли реалността, бе мой... ама иде ми да ти тресна една по калпака ЕЙ! Ела да видиш как се опраят хора с по 2 деца с 200лв на месец, умни и работни хора, и тогава се прави на ВЕЛИК.
Ти ако беше роден в "град-село"(по твоите думи) ДАЛИ нямаше да си безделник, ВЕ ЕЙ, МОЙ!... дали нямаше да си се обезверил мноооого отдавна.
Ма живейте си в "градовете-държави", 1 200 000 души от 5 - 6 000 000(бас държа че сме по скоро 5 000 000) са в София... всичко останало е замряло, освен още 2-3 острова.
Ето казвам ти, в моя район 50 на 100 са турци от ТУРЦИЯ и не знаят български, 20 на 100 са цигани, и 30 на 100 са българи. Оня ден пътувам и влизам в един хранителен магазин и искам едни цигари - продавачката ми казва "Кажи ми на турски и ще ти дам"...
" А за чужбина - сто на сто ще се минеш, ако отидеш да си слуга в арабския квартал, за подаяния, но май е по-добре така, повече хора да видят цената на 700-те паунда под дюшека и един път за винаги да схванат концепцията, че качеството на живот се определя от безкрайно много фактори, където номиналната стойност на паричките под дюшека е несъществена. "
Как може да си толкова арогантен не знам, нашите хора от ДОБРО ли са избягали там, дори да работят така?
Аве ти, човек, си аутист, казвам ти.
Не ми пиши за великите си мисли, ТОЧНО заради хора като ТЕБ нашата държава е такава - да знаеш
Заради тия дето мислят само за себе си, а всички други са "мишки", "безделници", "пропадняци" и т.н. Ти си по-зле, и ще свършиш много по-зле от тия "безделници", за които говориш - виждал съм много като теб, ся се чудят къде да се скрият от срам, щото навремето са се правили на господари.
Ти каза: " където майка ти си е разкрачила краката и те е родила преди 23-4 години "... т'ва ако ми го кажеш в лицето, си край
Интернет мишок си ти, нищо друго
Спирам да пиша, че налазиха троловете, псевдоинтелектуалци.
Гледам позитивни реакции засега от колегата RealMoney, за което съм благодарен, та ще взема да си продължа монолога, може пък на някого да е полезен.
Уменя автора има - щом ги пише тея неща - няма две мнения по въпроса. Обаче градът-село му е навредил на психиката тежко. Това повтаряне как се издържа сам и си подържа къщата - айде бе. Това е нормално, за нормалния свят. Не е нещо велико, нито нещо за адмирации - да се издържаш е нещо естествено, което се очаква от теб, като индивид.
Аз също от 20-годишна възраст се издържам сам, на 24 имах заделени 20 бона и кола си бях взел за 6. Разликата ми с автора е, че никога не съм тръбял колко велик съм аз, понеже се издържам, спестявам и плащам сметки сам. Защо не съм тръбял? Понеже средата ми е била такава - всички се издържаха сами и си водеха един нормален живот, за 24 годишен самостоятелен индивид. В градът-село, на автора - обаче - там безделници биват издържани от роднини, къде с пари от чужденция, къде с други пари и автора е решил,че да се издържаш сам е голямото нещо. Е не е и ще го разбере, като излезе от стерилната черупка, в която се е вързал, заради купчина тухли.
Разказите за държавата и как тя е проблемна - ми не е точно тя, проблема е и автора, и тая нагласа, че да се издържаш е неестествено голямо постижение. За каква качествена държава може да говорим, ако естествените неща гражданите ги смятат за постижения? WTF. Тотално сбъркани приоритети. Постижение е уменията с гореизброения софтуер и хардуер на автора, а не това, че се издържа сам. Не е толкова сложно, е'ахти.
Изумявам се напоследък, как хора с очевидни интелектуални възможности не искат/не могат да схванат простата концепция на ДЪРЖАВАТА. Която е прост обществен договор - не е отделно entity, което е ДЛЪЖНО да направи всичко цветя и рози за гражданите, населяващи дадена територия. Държавата не е ДЛЪЖНА, ние сме държавата и държавата е нас. Magna Carta е от 1215-та година, подяволите. 800 години ли не стигат, за да бъде асимилирана тая безкрайно проста концепция?
И един съвет към автора -ако не виждаш бъдещето - обърни се към миналото, току-виж може да научиш нещо. Например как българите сме дошли от майната си, и как човешката миграция е нещо естествено, тъй, че не е голяма драма да напуснеш родното местенце. А за чужбина - сто на сто ще се минеш, ако отидеш да си слуга в арабския квартал, за подаяния, но май е по-добре така, повече хора да видят цената на 700-те паунда под дюшека и един път за винаги да схванат концепцията, че качеството на живот се определя от безкрайно много фактори, където номиналната стойност на паричките под дюшека е несъществена.