Можеш да пробваш в Македония или Сърбия, за родните ширини леко си изтървал момента с едни 10-на години. Хората вече почнаха да подменят панелите...
Да, така е. Един познат прави нещо такова и не му се получи, хвана уж вълната ама към края. Не се славеше с много акъл, лошото беше, че завлече един познат с не малка сума, от менусопя малко да вземе. Дори символични, но тогава си казах, че провалът му е защото е бастун. И аз мисля, че малко е късно за включване.
И за да не съм капо и в този си пост. Аз лично препоръчвам на всеки, които има някой познат с някаква страст - да инвестира в него. Сигурен съм, че повечето ще ми се изсмеят за това, но нека дам подробности. Да, имаш позната, която гледа цветя и продава на пазара, но не успява да продаде и да достигне до много хора, направи и онлайн магазин, или налей в тази насока като инвестиция. Лично препоръчвам стартъпи, а ако са насочени или имат допит до IT, още по-добре.
Нужно е само едно, да си отваряте очите и ушите и да разберете дали човека с някаква насока и амбиция ще има нужда от вашата финансова инжекция. В повечето случаи ще има, и тук идва момента с риска - да знаете дали можете да поемете риска на база това, което знаете за него и отношението му към това, което прави - работа или хоби или странично занимание - да отбива номера.
Аз така бих направил. Да и разбира се където сте компетентен - удряте рамо. Няма как, все пак вашите пари са вложени.

Ако може да излезе и в чужбина, още по-добре.