Закон за МВР, чл. 51а, ал. 1: Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" е национална специализирана оперативно-издирвателна структура на МВР за предотвратяване, пресичане, разследване и разкриване на организирана престъпна дейност на местни и транснационални престъпни структури
Бе кат няма риба, и рака е риба.Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" е национална специализирана оперативно-издирвателна структура на МВР за предотвратяване, пресичане, разследване и разкриване на организирана престъпна дейност на местни и транснационални престъпни структури, свързана със:
Хора, напълно нормално е да ГДБОП да се заеме с това. Ако пусна в сайт, че продавам 2 грама трева не означава, че в нас не е пълно с марихуана, хероин и подобно. Така и в случая... никъде не е сигурно, че не става на въпрос за трафик на бебета. Макар че не ми се вярва в интернет да ги продават, но това е България... човек никога не знае.
Някъде преди време имаше сайт, където директно си продаваше трева(мисля, че и други наркотици). пращаха ги по куриери Така че е хубаво да се провери.
Освен това мислите ли, че ако отида в районното някой ще ми обърне такова внимание? Ще има да ме пращат и препращат, да пиша обяснения и т.н.....
Иначе по случая се двоумя много, но май ще застана на страната на детето... не съм запознат добре със случая.
Дали ще има продължение?
Както споменах вече, в нормален случай местното РПУ където живеят тези двамата заедно със социалните трябва да проверят случая и да решат какво ще правят с родителите и детето. Няма нужда за всеки проблем да се вика армията.
Т'ва да не ти е ГДБОП. Едни нормални полицаи не започват с нахълтване, а и в случая доколкото разбрах става въпрос за неродено дете (не съм сигурен дали съм го разбрал това правилно). Нормално такъв случай би започнал с подробно преглеждане на нещата, които въпросните хора са оставили в мрежата за да се разберат мотивите им. След това се преглежда финансовото им състояние за да се потвърди, че са наистина в това положение. После се ходи до социалните и им се предоставя информацията събрана до тук. След това в комплект със социалните (може и психолог да потрябва) се ходи на гости на въпросните хора. Могат да се поразпитат и съседите. Това е общо взето. Ако в съобщението няма нищо споменато за пари, просто е нужна консултация с психолог от страна на социалните и подготовка за отглеждане на детето или подготовка за даване в социален дом (лично мнение: не смятам социалния дом за правилно решение). Възможно е родителите просто да са се панирали от мизерията.и като влязат в къщата какво ще видят: родителите си гледат детенцето
Т'ва да не ти е ГДБОП. Едни нормални полицаи не започват с нахълтване, а и в случая доколкото разбрах става въпрос за неродено дете (не съм сигурен дали съм го разбрал това правилно). Нормално такъв случай би започнал с подробно преглеждане на нещата, които въпросните хора са оставили в мрежата за да се разберат мотивите им. След това се преглежда финансовото им състояние за да се потвърди, че са наистина в това положение. После се ходи до социалните и им се предоставя информацията събрана до тук. След това в комплект със социалните (може и психолог да потрябва) се ходи на гости на въпросните хора. Могат да се поразпитат и съседите. Това е общо взето. Ако в съобщението няма нищо споменато за пари, просто е нужна консултация с психолог от страна на социалните и подготовка за отглеждане на детето или подготовка за даване в социален дом (лично мнение: не смятам социалния дом за правилно решение). Възможно е родителите просто да са се панирали от мизерията.
Новородената Йоанна, която беше обявена за продан в интернет форум преди дни, се бори с наркозависимост, защото майка й не е спряла да се дрогира през цялата бременност.
Сега бебето е в абстиненция и лекарите са го поставили в кувьоз заради ниското му тегло, пише „Телеграф“.
25-годишната му майка – Полина е зависима от хероин и вероятно това е една от причините тя и 31-годишният й съпруг Георги да обявят детето си за продан срещу 5000 евро.
Веднага след като беше подаден сигнал от потребители на форума, бебето беше отнето от родителите му. Очаква се до месец Агенцията за закрила на детето да подготви документите на Йоанна, след което тя ще попадне в списъка за осиновяване.
източник