Re: От: Гугъл официално обяви чистка
Това блогспота колко тъпо нещо е, не мога да разбера най-богатата компания как не взе да развие тоя блогспот и тоя фийдбърнър...
А, как бе, развива го. Последно време имаше ъпдейт на админ панела.
За разлика от алгоритъма им това поне не пречи на никой.
Carnation, съгласен съм с теб. Не трябва да се правят отчаяни опити, тъй като не мисля, че всичко е привършило. Ако видите някои начални резултати, ще разберете, че са още много в бета версия. Ако задържат така, то едно е сигурно, ще загубят пазарен дял. Но на кой му пука, нали?
Имам същото наблюдения - може за Google да си олетял, но другите 2 търсачки са захапали яко и идват много повече от преди и за малки думи. Явно леко се е изместил трафика. Не го говоря наизуст. Истина е. Един приятел с лидерски сайт в САЩ падна за главните си ключови думи и фрази, а трафика му се е вдигнал. Като видял - забелязал, че силно е компенсиран от Yahoo и Bing. Едното за сметка на другото. Имаме и силен трафик от социални мрежи и като цяло, не знам какво е чак толкова станало. Все едно претърпяваме първи шит на Google. Всеки път като прави нещо, е така направено, че се стига до дъното, почти никога не си отпред при "печелившите". За това мен вече не ме учудва, но определено ме дразни.
Още по-тъпо е да се правят експерименти, защото има един след един и не само алгоритмичен. Така, че яко някой ще прави спам експерименти нека помисли колко време е готов да загуби. Да, точно така - ЗАГУБИ, за да докаже, че Google имат криви резултати. Имат, имали са и ще имат. А това, че някой ще го прави означава, че Google си го базика и ще го прави и в бъдеще. Изписаха се хиляди статии за този Пингвин и к'во, нищо. Всеки си мрънка едно и също. Други предпочват едно и също, но като цяло никой няма точната формула, а само общи приказки се говорят. За мен SEO-то си е SEO. Колкото по-уайт, толкова по-добре. А че някои сайтове са били сметнати за спамарски, некачествени и преоптимизирани си е изцяло мнение на алгоритъма и като цяло никой нищо не може да направи. Все пак това е и техен трик да се прецакат, нека го уважим. Защо да не видим до година Facebook на №1 позиция в алексата? Защо не, викам аз? Все пак и двете компании целят това. Едната с бързи иновационни решения, другата с бързи и безполезни идиотщини.
Аз лично мисля да позасиля кое каквото може по максимално най-уайт начина, но след като видя на къде ще задуха пак вятъра. И това е ако много преумра да им играя нерегламентираната игра.
Моя съвет, не си губете времето да доказвате нещо, което е факт.