Моля, моля. Почвам да отговарям:
1. Не, не е нужен. Не се захващай с аф. програми, които искат някакви signup fees. Не ми изглежда нито честно, нито нормално. За дропшипинг - пак не е нужно, ако си уредиш така нещата, че при поръчка дропшипъра да праща при клиента стоката, а ти да си реално само връзката. Ще струва пари, ако искаш да имаш стока при теб, да, тогава зареждаш - това струва пари, които седят заключени до продажбата на стоката. Не те прави много ликвиден, но за сметка на това пък си сигурна, че пратката пристига на време и може да имаш по-голям контрол. Вече зависи кой модел е за предпочитане от теб. В началото може би ще е умно да си уредиш нещата така, че да почнеш да даваш заявки, които да ти се изпълняват. Случаите, в които продаваш да речем в САЩ и производителя е в там, то реално никакъв смисъл няма от складова наличност. Но в повечето случаи с тукашните търговци е, че взимат от Китай, и продават тук....времето за пристигане е дълго и това не е в много в полза на търговеца. Но пък и знам случай, в който магазин за спортни дрехи взима поръчката ти, прави към производителя заявка (намиращ се в Европа) и стоката ти пристига за седмица, максимум 2. Това е много добра алтернатива, особено ако преди това клиента ти е видял тази стока тук в някой мол с 30-40% отгоре на цената, която е тук. Да, чака....но има за какво.
2 и 3. Рискуваш. Защо? Защото извършваш търговия. Хората ще искат разписка, гаранция, отделно държава държи това да е контролиран процес както при качеството, така и при финансите преливащи от потребителя към търговеца.
4. Според мен, мисли за бизнеса си, сайта реално може да намериш някой да ти го изготви. Имаш предвид, че дропшипинг модела и афилиейт модела се различават, което при заданието на сайта трябва да е ясно какво точно искаш. Има възможност, разбира се, да ги комбинираш и двете, и един онлайн магазин на някоя готова платформа би свършил работа в този случай. Според мен няма да ти навреди да попрочетеш как се прави сайт с такива платформи, дори и да не се научиш, ще знаеш какво искаш, а това ще ти спести много нерви и ресурси.