То ти тупеан кретена ако му взимаш спатииите. Само му гледай постовете, вскичкото е с усемдесет лигави емотикони, значи е умрела работа от към реализация Тупано ми Янко, кретен, дърдорещ и той не знае за какво? Пълен фейл, според мен
Отивате със счетка под ръка (няма как да е без нея че си задължен да имаш такава мастия - кръвопийца щото си се изпържил да се регнеш по ддс) в данъчното и представяте документите, че за период от година и половина нямаш оборот 50К. Тогава имаш право да прекратиш участието си с тази игра на дявола, след като разбира се ти направят ревизия. Никой не може да ти откаже да се отпишеш от ддс стига да имаш под 50К за 1.5у. Това е, просто е
Основания за дерегистрация по избор (чл. 108 от ЗДДС)
Основание за дерегистрация по избор възниква:
1. за лице, регистрирано на основание – задължителна регистрация (по общия ред, при доставки на стоки с монтаж и инсталиране, дистанционни продажби с предмет на доставката - акцизни стоки по чл. 20, ал. 4 от ЗДДС) или регистрация по избор (чл. 100, ал. 1 от ЗДДС), когато отпадне съответното основание за задължителна регистрация. Лица, регистрирани по избор, нямат право да прекратят регистрацията си по-рано от 24 месеца, считано от началото на календарната година, следваща годината на регистрацията по този закон.
2. за лице, регистрирано на основание дистанционни продажби (чл. 98, ал. 2 и чл. 100, ал. 3 от ЗДДС), когато за всяка от двете календарни години преди текущата година сумата на данъчните основи на извършените доставки при условията на дистанционна продажба на територията на страната (без доставките на акцизни стоки) не надвишава 70 000 лева, и към датата на подаване на заявлението за дерегистрация не е налице основание за задължителна регистрация.
3. за лице регистрирано на основание ВОП (чл. 99 и чл. 100, ал. 2 от ЗДДС), когато за предходната календарна година сумата на данъчните основи на облагаемите вътреобщностни придобивания, с изключение на нови превозни средства и акцизни стоки, не надвишава 20 000 лева, и към датата на подаване на заявлението за дерегистрация не е налице основание за задължителна регистрация.
4. за лице, регистрирано на основание чл. 97а, когато към датата на подаване на заявлението за дерегистрация не е налице основание за задължителна дерегистрация (в сила от 01.01.2010 г.).
Здравейте, имам кафене което е отдадено под наем и смятам да си го поема аз след като изтече договора. Въпроса е като откривам ЕООД-то какъв дейност да избера. Искам да съм регистриран по ДДС и да ми минават няколко сметки които са на мое име през фирмата. Въпроса е как стои въпроса с това ДДС, и мога ли да си сменям дейността на фирмата, ако реша да се занимавам с още нещо вбъдеще ?
Погрешно си ме разбрал Нямам предвид че нерегистрираните фирми крият данъци. Основната ми теза е че регистрацията по ДДС не е нещо "страшно" и дава възможност за данъчно облекчение в много случаи. Например ако основният доход на една ДДС регистрирана фирма е от Адсенс тази фирма няма да начислява ДДС към Google (съгл.чл.21 ал.2), но има пълното право да ползва данъчен кредит върху закупени компютри, такси за хостинг, наети сървъри и др.
Не се начислява ДДС съгласно чл.21 ал.2, тъй като Google е регистриран в Ирландия - Европейски съюз и има ДДС регистрация. Ти не начисляваш, а самия Google си го "самоначислява" в своето счетоводство по Ирландското ДДС