От: Да развенчая малко митове свързани със сигурността на Wordpress
Интересна Тема доста.
Аз затова отдавна предпочитам сам да синапиша темичката.
Чист HTML,CSS + най-необходимите функции за дадения сайт по който работя.
Защо трябва да се ровиш в десетки понякога стотици страници с код като можеш сам да си направиш Великолепна тема с не повече от 10 php странички в които да е включено всичко нужно за да работи дадения сайт.
Поздравления на автора.
Искам да добавя само един коментар,че WordPress е достатъчно сигурен стига да си го настроиш правилно.
WordPress e eдна от най-леките системи за Управление която ползвам повече от 6 години и имам над 40+ сайта изработени с тази система именно поради това,че с инсталира бързо и лесно.
За да стартираш един сайт с тема е нужно малко четене и практика.
Какво има във файоловете на една Тема за WordPress
5-6 важни php страници index.php,header.php,footer.php,page,php,single.php,archives.php,functions.php ето с това можеш да пуснеш сайта си като кодовете вътре са елементарни не хиляди безмислени и тежки функции като на голяма част от другите CMS systems.
Прост пример за да извикаш целия си сайт в index.php е нужно да поставиш 4 реда код
<?php get_header();?>
<?php get_sidebar();?>
<?php include(TEMPLATEPATH. '/includes/homepage.php'); ?>
<?php get_footer();?>
това е само прост пример.
Ако знаеш малко HTML,CSS много Бързо и лесно можеш да построиш твоя тема със фукнциите които искаш или са нужни за да работи сайта.
Като всяка Функция е подробно описана но на Английски естествено в
WordPress Codex
Лично аз преди години започнах да се самообучавам в google.com като първоначално започнах ест с Adobe Dreamweaver не помня коя версия точно но ми се стори с твърде много опции менюта,бутони и какво ли още не,може би защото не бях толкова добър тогава с Английския след това преминах на една тъкмо навлизаща CMS
e107 предполагам,че голяма част от вас са ползвали и тази система понеже имаше замесни и Българи доста там.
Накрая преминах от Photoshop PSD to WordPress Themes Convert.
Сега за около 10-ина мин. правя готова работеща тема за WordPress с най-важните неща за един уебсайт,като ползвам само Notepad++ и малко Firebug за Firefox.
Надявам се да не съм ви досадил с моя коментар,ако има желаещи мога да помагам.
Не смея да твърдя,че съм WordPress Expert,но работя в Тази сфера повече от 5 години основно с WordPress - така,че ако има желаещи винаги на драго сърце ще се опитам да помогна.
Лека и Успешна Седмица и честит 1-ви април