От: Децата ви ,коя религия ще приемат?
Мога да ти кажа, че именно религията е нещо, за което няма никакви доказателства, а хората вярват сляпо. Ти защо вярваш, защото така са ти казали че е правилно? Най-вероятно си християнин, ако беше роден другаде, можеше да си мюсюлманин или будист. Приемаш вярата на тези около теб, без да искаш доказателства за твърденията им - щом те вярват, значи е така. На този принцип са всички вярващи, не се замислят задълбочено и не смеят да го направят. Много по-трудно е да се отречеш от религията, от нещо, което почти всички смятат за правилно. Макар че аз не съм имал това за цел, просто гледам фактите, разсъждавам логично и искам доказателства. Да, аз не вярвам на суеверия и легенди, а на това което е научно доказано. Много неща не знаем и не разбираме, но предпочитам да повярвам в нещо, когато се докаже че е така, отколкото да се ръководя от митове и легенди.
И пак казвам, че за мен религията не е нещо лошо, просто аз не вярвам в нея. Който е вярващ и е щастлив с този си живот, нека да го прави, след като се чувства добре, дори и да не търси истината и да живее в заблуда, той си е добре. Аз искам факти, никога не вярвам на празни приказки и недоказани твърдения, има и много хора като мен. Всеки сам избира в какво да вярва и как да живее, всеки има правото да прави каквото пожелае, ако това му носи удоволствие, стига с действията си да не вреди на околните.