От: Един въпрос към всички предприемачи!!!
Аз отговора на тоя въпрос го получавам като се разходя малко из двата уебмастърски форума у бг (в оня не влизам, ама съм влизал 2-3 пъти да ги видим какви са).
И какво виждаш - 95% от продукцията на българските уебмастъри е тотален СКАМ. Булшит. Помия. Интернет бизнес в българия за много хора значи да правиш сайтове, дето обещават някакви работи ако попълниш някакво CPA, в последствие те пържат... или ти дават нещо нелегално. И 95% от продукцията е такава. Няма лошо, щом се вадят пари, ама въпроса е да не е само това.
Хората тука още от малки се учат на "онлайн бизнес" от интернет битаци - свърталища на интернет помията като Digital Point и BlackHatWorld. И развиват такъв скамърски манталитет, вместо да мислят на едро.
И затова става така, че няколко пъти ми се случва като пробвам да си платя някаква услуга в чужд сайт - само като ми видят българската карта да ме баннат за fraud. Звъня по телефона да обясна (все пак е разбираемо от тяхна страна) - директно ми тряскат телефона. Щото знаят, че БГ е високо-рискова дестинация, щото тукашните уебмастъри правят яко скам.
Заради тоя скамърски манталитет няма и кой знае колко сериозни бизнеси.
Пък възможностите са огромни, гигантски, но просто трябва да се смени манталитета и да почне да се мисли на едро и да се предлагат наистина качествени услуги и продукти - както си е по правилата на световния пазар. А ние тука още го играем по правилата на българския селски пазар, дето си играеш с клиента на надлъгванка - кой ще измами другия.
А пари за истинския бизнес, на чуждия пазар има много, аз в последните години работя все с рязни такива и в това се убедих. Обаче хората искат качество. И са готови да платят луди пари за него! В УК една възглавница онлайн я продават за няколко стотин долара.
Ама яка възглавница - с извивките, али бали, да сънуваш чудеса като спиш и тн.
И това нещо важи за всички продукти и услуги - направиш ли нещо много качествено, да се конкурираш с големите - парите също са ти в кърпа вързани.
А тука се мислят само кокошкарски истории. И са много малко хората, дето са с достатъчно самочувствие да си повярват и да ходят да се бъхтят на чуждия пазар. Пък те са същите като нас. Същите. Просто с по-широк кръгозор и начин на мислене.
Но парите си заслужават, това мога да го гарантирам, щото го гледам