Бреей 80 страници караници, не ви ли омръзна
Няма кво да спорите, по-умни хора отдавна са го казали и едните и другите не стават. И да алтернатива към момента няма за съжаление, ще има когато всички тези млади хора от протестите се стегнат и поемат отговорността и създадат собствен политически проект и работят, за да успее. Отговорност и задължение е на можещите и знаещите да се занимават с политика и държавност, когато те абдикират властта отива в неможещите и незнаещите, гледаме го вече години и никой не ни е виновен. Сега няма да е нищо по-различно, заобиколен съм от млади и можещи хора, но на тях не им се занимава с политика и не го считат за техен дълг, да те днес ще викат по площадите, защото са недоволни и са прави, но утре ще си работят за заплатите, почивките и екскурзиите и ще игнорират политиците сякаш те не съществуват, а те са там и вземат важните решения, които определят настоящето и бъдещето ни. За съжаление едно е да критикуваш, друго е да промениш нещо, не само това, повечето от тези млади хора дори няма да гласуват на следващите избори, бъдете сигурни, познавам ги добре и аз съм част от тях, тъй като нямам и 30 още...
И колкото и да е тъжно, не знам какво чудо трябва да се случи, за да не са резултатите следните, а именно - ГЕРБ, БСП, ДПС. Да такива ще са резултатите от изборите отново, дано тоя път уж десните да направят нещо по-сериозно, ама едва ли. София все още не е България, за добро или лошо, а ситуацията в страната е много по-различна, чрез структури, администрация, фирми и т.н. ГЕРБ имат твърд електорат, със сигурност печелят изборите. Да, ще има там 2-3 партии за цвят да крякат дано пък те променят нещо.
Дано нещата се променят след време, но за да се случи това доста хора трябва вече да не са сред живите, а други да поемат отговорност. Аз самият имам определени идеи за промяна, както и качествени хора край мен, но считам че ми е доста рано и не съм подготвен за подобно нещо. Пък ще поживеем и ще видим.
П.П. И преди да ме обвините в някакъв, държа да кажа, че не харесвам нито една от партиите в момента, нито от тези, които сега са в НС, нито пък тези, които се канят да влизат, нито ЕДНА.