nandibandi
Well-Known Member
@nandibandi Викаш ми за високомерие, при положение че никой не ме е питал НИЩO - ей това не разбирам.
Имах 1 заден въпрос и човека получи отговор и темата се измести. Щеше да беше права, че съм високомерен, ако беше ме питал и аз да му дърпам фермани. Но щом аз съм високомерен след като не съм отговорил на въпрос, който никой не ме е питал. То твоето влизане в ребрум и да ми сипваш неща какво е, след това и да ми обясняваш, че съм бил високомерен и съм се правил на не знам и аз какъв ... то по твоята логика това е висша форма на лицемерие. И в добавка да ми кажеш да беше приел по съвсем различен начин въпросът ти ... как да го приема въпросът по различно в светлината на тази хронология?
Не си ме жегнала ни най-малко, просто се опитвам да хвана логиката ти ....
Иначе по темата, явно не си намерила информацията, ето ти я:
http://www.minfin.bg/bg/statistics/1#2015
Избери Декември 2015 и виж Декември 2014 колко е бил дълга, има я съпоставката, ако искаш избери си по месеци ...
В края на Фев 2015 казаха за 16 мил. така че виж колко е общият дълг към Фев - бил е 10,65 мил. евра, а в края на годината е бил 11,6. Та сега се пита с колко милиарда е набъбнал дългът?
Това което масата не разбира, че гласуваха 16 милиарда кредтина линия за 3 години напред, като за 2015 мисля че таван на дълга беше около 6 милиарда(трябва да проверя). Така, че няма как да теглим 16 милиарда при таван от 6. А за цялата година дълга нараства с 2 милиарда лева.
Над 80% от тези 16 милиарда е за рефинансиране на дълг, т.е. ако имаш 100к ипотека и вземеш решение да теглиш 120к рефинансиращи кредити в идните 3 години се пита с колко ще увеличиш дълга?
Всичко това можех да напиша на колегата, ако беше ме питал, но уви не ме пита - а ти реши, че е високомерно, все още не мога да разбера логиката ти и влизането в ребрум, но все ми е тази ... аз приключих по темата.
Можело, а? Що трябваше да се дърляме излишно, като знаеш много добре, че така е редно да се прави?
Колкото до високомерието ти - абе, такъв си, ама карай.