От: Ето общия финансово данъчен модел около Adsense Ирландия
Според Гугъл щом като си влезеш в акаунта и отидеш в Terms & Conditions (където на практика ти е договора) пише Гугъл Ирландия значи договора си е с Гугъл Ирландия- така е при мен. Значи имам вече договор но регистрация по ЗДДС следва не при договор, а при извършено плащана поне така сочи логиката. Аз го задържах моето пък да видим дали вече не късно, и ще пиша на поддръжката им да ми прекратяват договора и да не ми пращат парите. Сигурно ще бъда първия такъв ама искам на всяка цена да не се регистрирам по ЗДДС .
Номерата с EU в началото са само за фирми извън EU (много объркващо). За фирмите от EU има други кодове - напр. за България е BG.
Щом си минал на евро би трябвало да си сключил договора с Google Ireland като си щракнал на бутона.
Само поддръжката на Google може да ти помогне, обаче отговаря бавно. Ако веднага зададеш задържане на плащанията има вероятност да успееш да откажеш плащането за февруари, което ще получиш в края на месеца. После ще имаш време да обясниш поддръжката на Google, че не искаш да получаваш парите и искаш да се откажеш без да ги получаваш (предполагам, че ще се съгласят да не ти ги дадат).
Няма пари - няма проблеми Обаче все пак питай специалист дали наистина е така...
Според Гугъл щом като си влезеш в акаунта и отидеш в Terms & Conditions (където на практика ти е договора) пише Гугъл Ирландия значи договора си е с Гугъл Ирландия- така е при мен. Значи имам вече договор но регистрация по ЗДДС следва не при договор, а при извършено плащана поне така сочи логиката. Аз го задържах моето пък да видим дали вече не късно, и ще пиша на поддръжката им да ми прекратяват договора и да не ми пращат парите. Сигурно ще бъда първия такъв ама искам на всяка цена да не се регистрирам по ЗДДС .