От: Закон за мобилните оператори и отказване от договор
Точно така АМОУН, гледаш внимателно предния месец преди да изтече, и отиваш и не си тръгваш от офиса докато не ти приемат молбата, но взимаш и документ че си я подал! Да не си тръгнеш без документ за това че си подал молба, ако кажат после че не си подавал? Как ще докажеш? Входящ номер с печат от офиса където е подадена искаш, без него не си тръгваш.
Мисля е също така, е важно да не провеждаш разговори от номера който спираш след крайната дата! Иначе и една секунда да изговориш, трябва да я платиш, а не може без договор, което пак е основание да ти го подновят за да си платиш тази секунда
) Така че един ден преди да изтече датата, махаш картата от апарата, защото дори и да ти звънне друг, ти пак си ползвал услугите на оператора и гориш с нов договор за 1 година.
Сега и да идеш да подаваш, няма да ти приемат молбата, може само в месеца преди изтичането, ако искаш преди това, примерно два месеца преди да изтече, може ама ще платиш две такси неустойка, а лелята ще ти каже че по-добре да си ползваш още един месец, защо да го губиш, и ще те успокои че няма да забравиш да си спреш договора, а накрая ще те отпрати
) Също така,ако си непреклонен, има разни планове, които не са обявени никъде, но са за такива случаи, ако стане напечено и искаш да бягаш, може да ти предложат от "тарикатските" планове, те са с много минути и на много добри условия, но ги показват само на такива които или се махат при друг оператор или се отказват и не са обявени никъде.
Ето по темата, първото мнение е:
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=67&t=234758
Аз лично съм си навил аларма на телефона за след 6 месеца и събитие във Фейсбука за тогава, за да не забравя..
))))))))) защото съм сигурен че ще забравя отново и пак ще ме набутат. Просто не искам да ме смятат за глупак койот дава 20 лева за 1 гигабайт интернет.