Беджев Стил
Well-Known Member
хайде да не спорим за глупости, става ли ?
Понеже при много търсения изобщо търсачката не ти изкарва това, което търсиш на български език .
Прав си ... около 6912 са ...Май са около 4000, а не 40 000
Та какво викаш ... http://www.expert.bg/Rusiq-nalozhi-globa-ot-438-mln-rubli-na-Google-556375.htmlЕ стига с този комунизъм
За мен "проблемът" е в това, че вече всичко е глобално. Просто е логично именно глобалните компании да се фокусират регионално/национално, отколкото регионалните/национални фирми да се създават с тази идея.
За разлика не знам... повече натиск може би от бг фирми и уебсайтове. По същата логика можем да си зададем въпросите "Защо няма бг Амазон или Али?", "Защо няма успешен бг Фейсбук?" и т.н.
Вече има българска версия на Алиекспрес
Повечето от хората са като овце - след като всички търсят в Гугъл, значи и те трябва да търсят там. Дори да направиш по-добра търсачка, няма да я ползват, защото другите не я ползват. Може и да я ползват някои, но ще са единици.
Между другото, забелязал съм, че доста голям процент от хората въобще не знаят какво е това браузър, търсачка и т.н. Те си мислят че интернета е да отвориш иконката, която са ти сложили при инсталацията и да пишеш каквото търсиш.
Ее никой па не може да направи една смотана търсачка в БеГе Толко ли немате ресурс, или проблемът е съвсем другаде
Да точно така, това сме го коментирали с теб
Без да преувеличавам, поне на 10 мои познати съм обяснявал по половин час, че адресът на сайта се пише в полето на браузера, а не в полето на търсачката За тях няма значение и дори да знаят и пишат точният адрес, пак го правят в полето на търсачката хаха Освен това гошовци се изхитриха, пуснаха и натиснаха на браузер при който каквото и да напишеш в него, автоматично пренасочва в търсачката и съответно вади резултатите според нея, а не тези на които се е надявал търсещият.
Тоест ако някой е трябвало да прави търсачка, задължително е трябвало преди това да развие и браузер.
Иначе крайно не съм съгласен, че качествена търсачка не може да се монетизира, според мен монетизацията си е заложена по дефоут в нея
Но ако съм прав, защо наистина никой не се е заел с това, имаме фирми с огромен ресурс, не вярвам причините да са финансови.
Още ли я има. Не знаех. Мислех, чднса предали фронта.А какво ти харесва в jabse.bg?
Автора на темата да вземе да направи една търсачка и да престане да ни занимава с глупости