Unwise
Well-Known Member
От: Защо няма да гласувам за БСП!
Накрая пак псуваш и си разочарован от мизерията в нашата държава, което ще рече, че не си ги спестяваш, а си ги причиняваш.
Колкото и трудоекмо да изглежда, аз разглеждам това като патриотизъм и грижа за обществото и смятам сериозно (доколкото успея) да проуча кой какви неща обещава/предлага. Тъй като съм фен на Нютон, няма как да пропусна третия му закон - този за действието и противодействието или както си го казваме по народному: "Каквото повикало, такова се обадило". По библейски би звучало така: "Каквото посееш, това ще да пожънеш" (не цитирам точно). Варианти бол да се интерпретира същото, но обяснението е просто. Ако подходиш с безотговорност и непукизъм към политиката и политиците, ще получиш същото от тях.
Напротив, не ти ги спестява. Като не провериш внимателно кой колко (не)реалистични неща предлага можеш да пропуснеш лебеда сред патките. Ако целиш на сляпо, вероятността да сбъркаш е по-голяма (1 към 71, ако правилно съм разбрал точния брой на партиите). Ако гласуваш за досегашните, най-вероятно ще получиш досегашното. Ако не гласуваш, другите ще гласуват, т.е. ти подкрепяш това, което гласуват другите. Това в повечето случаи означава гласуване за досегашните, което пак води до получаване на досегашното.Предлага и обещава е едно, а изпълнява е друго.
Мързелът да се занимавам да проверявам кой какво обещал и кой какво изпълнил, ми спестява една купчина бъдещи псувни и разочарования.
Накрая пак псуваш и си разочарован от мизерията в нашата държава, което ще рече, че не си ги спестяваш, а си ги причиняваш.
Колкото и трудоекмо да изглежда, аз разглеждам това като патриотизъм и грижа за обществото и смятам сериозно (доколкото успея) да проуча кой какви неща обещава/предлага. Тъй като съм фен на Нютон, няма как да пропусна третия му закон - този за действието и противодействието или както си го казваме по народному: "Каквото повикало, такова се обадило". По библейски би звучало така: "Каквото посееш, това ще да пожънеш" (не цитирам точно). Варианти бол да се интерпретира същото, но обяснението е просто. Ако подходиш с безотговорност и непукизъм към политиката и политиците, ще получиш същото от тях.