От: За Работницте, Работодателите и Работните места в БГ
1.Не всички работодатели са такива каквито ги описваш. Никога не е добре, когато слагаш нещо под общ знаменател, защото пропускаш възможности.
2.Не се сърди на хората, които работят за толкова. Има хора, които нямат достатъчно капацитет и не са родени в перфектната среда. Те имат сметки да плащат, те имат разходи, деца да гледат. За тях единствената възможност е да работят за колкото им дават. Важното е да са на работа, защото ако не са, децата им ще гладуват, а сметките ще се трупат всеки ден. Незнам в какъв свят си живял ти, но се постави на мястото на обикновените хора, които не са ги хранили със златна лъжичка и които цял живот се трудят, за да са добре децата им. Те не могат да си позволят да чакат по месеци правилната работа, защото са притиснати до стената. Работят каквото има и за колкото има. Точно това е жалкото, че има хора (работодатели), които се възползват от така наречената криза, за да трупат печалба на гърба на обикновените хора и да им дават смешни заплати.
3. Не си трови нервите
А относно спора ти с Fatalnia изглежда ми точен човек, не виждам защо трябва да го тормозиш. Ако за теб 1000 лева заплата са малко, за мен са добре.
4. И запомни не е важно на колко ти се оценяваш, важно е на колко те оценяват другите
Здравей казал си много
Умни и много
Глупави неща аз съм откроил само четири от тях
1. Никога не съм твърдял ча всички работодатели са Гадове, сегашните ми "Шефове" са много точни пичове поради простата причина че отношенията ни не са типичните Работник-Работодател и не ни свързва нито договор, нито работна заплата нито работно време. В мента в който Шефа ми ме накара да направя нещо в разрез с моите виждания и това стане ТЕНДЕНЦИЯ, веднага му казвам че от утре или от другата седмица ще имам други, да речем лични ангажименти и не мога да идвам на "работа".
2. Аз не се сърда, аз просто констатирам основната причина средната работната заплата в България да е 400 лева а в Гърция 1000 долара при положение че Кашкавала и в България и в Гърция е на една и съща цена а дори и в Гърция е по евтин, а себестойността за производството му е същата дори в България излиза по евтино.
Но ако в Гърция Бизнесмените реализират 30 % печалба в България никой не започва Бизнес ако няма да направи поне 200-300 %, и ако разходите за работна заплата в Гърция са примерно 30% от Печалбата то в България не са повече от 3% до 5%.
А работа при "Бизнесмени" които ти плащат 5 % от заработеното от теб не е работа а АНГАРИЯ или БЛАГОТВОРИТЕЛНОСТ, по хубаво изобщо да не ти плащат.
И не излизай с Аргумента че "Хората" нямат избор защото така от една страна потвърждаваш една от тезите ми че тези които работят за 300-400 лева са РОБИ а от друга страна пък си в огромна ГРЕШКА.
Всеки ЖИВ индивид има избор докато диша, друг е въпроса дали той ще се възползва от него или ще напрови компромис, което ще доведе до серия от компромиси и превръщането му в РОБ.
А аргумента че имат да хранят семейство е толкова изтъркан че просто не е нужно да се коментира.
Защото преди да създадеш Семейство първо си осигури някакъв приличен доход не само за момента а и за един стратегически период от време, да речем 10-15 години докато поотраснат децата и могат сами да се грижат за себе си, а дори и задели пари за следването им пък после си Вади пактката и прави семейство.
То Семейството и Децата не е само да ги напрвиш като Циганите пък после как ще ги гледаш и храниш времето и държавата ще каже .
А ако попаднеш в заварено положение фалираш или те застигне финансвовата криза, според мен е по добре да гладувате известно време ти и твоето семейство (макар че знам какво е гладно дете) отколкото да се хванеш на някаква мизерна и непреспективна работа, защото така само ще удължиш твоята и на твоето семейство АГОНИЯ, така няма да си решиш проблема а само временно ще го отложиш.
3. Изобщо не си тровя нервите, напротив мен тази дискусия ме разтоварва.
4. Тук си в най голяма ГРЕШКА.
Първо преди да те оценят другите ти трябва да си дадеш оценка, доколко тя е реална и с покритие това много бързо ще проличи и ти сам ще разбереш и ако искаш или можеш ще си корегиш самооценката ако ли не ще продължиш да живееш в своя измислен свят.
Второ една Мъдрост гласи че "Който е навсякъде той е Никаде".
Тоест човек не може да се хареса на всички и да огрее навсякъде.
Според мен един нормален човек през целия си живот има не повече от 2-3 ИСТИНСКИ приятели и разбира се семейството които го познават най-добре и имнено от тях той може да бъде оценяван и тяхното мнение би трябвало да бъде Меродавно за него останало е ШЛЯКА и Позиране... Здравей, как си приятелю......
PS
Всеки трябва да има Коректив който да го сваля на земята ако прекалено много се издигне в облаците и си повярва, но не всеки може да ми бъде Коректив а само Хора които са се доказали пред мен и са спечелили моето уважение.
А това какво мисли за мен някой така наречен работодател който ме познава от няколко часа или дни има толкова значение за мен колкото предполагам и за самия "Работодател" има значение какво аз мисля за него.