Тях им е смешно само ако е с Путин. С Байдън, Лайненен или Трюдо е - човшеко е да се греши. Същата малоумна логика като сруската и американската техника. Ама толкова им е капацитета. Сега ще се появи европееца да ми обяснява някакви ценностиАз па някак трябва ли да завиждам, че виждате контентот от фейса, щото в този сублимен момент, аз не схващам хумористичните ви качества ?
Защото зачестиха измамите и злоупотребите.И аз не обичам да звъня, ако не е на умирачка или трябва нещо важно да обсъдим. А кой на кого ще звъни и за какво е изцяло базирано на личните отношения с другия човек.
Аз познавам хора, които не вдигат на непознати номера, например. Не знам какво драматично има в това. И така написано не стават много ясно кой за какво ще звъни на кого.
Искаш да се обадиш на роднина, близък приятел или няма значение кой приятел ама не може не е по етикета ще вземе да го стресираш ако му звъннеш без предупреждение...И аз не обичам да звъня, ако не е на умирачка или трябва нещо важно да обсъдим. А кой на кого ще звъни и за какво е изцяло базирано на личните отношения с другия човек.
Аз познавам хора, които не вдигат на непознати номера, например. Не знам какво драматично има в това. И така написано не стават много ясно кой за какво ще звъни на кого.
Не мисля, че точно това са имали в предвид.Искаш да се обадиш на роднина, близък приятел или няма значение кой приятел ама не може не е по етикета ще вземе да го стресираш ако му звъннеш без предупреждение...
Същата простотия като това да не може да се ходи при родителите без предупреждение в дома в който си отрасъл...
Телефонът е за това да звъниш. Иксаш да чуеш някой - звъниш, искаш да му кажеш нещо - звъниш. Няма нужда от триста церемонии за да говориш с някого. Ако това е начина значи не би трябвало да изобщо да се занимаваш с върпосната персонаНе мисля, че точно това са имали в предвид.
Пак ти повтарям, явно в трудно да се разбере, това зависи в какви отношения си с другия и той дали иска да те чува. Имам познати, които грам не говорят по телефона, защото пишат и не им харесва, други не вдигат, защото оня от другата страна идва с поредната заявка за услуга и така. Странно ми е, че това е драма. А това да пишеш на някой предварително преди да му звъннеш говори за доста далечни отношения.Телефонът е за това да звъниш. Иксаш да чуеш някой - звъниш, искаш да му кажеш нещо - звъниш. Няма нужда от триста церемонии за да говориш с някого. Ако това е начина значи не би трябвало да изобщо да се занимаваш с върпосната персона
Защо изобщо трябва да има протокол за ползване на телефона, това е кретенизма. И то създаден от експерт по етикет...Пак ти повтарям, явно в трудно да се разбере, това зависи в какви отношения си с другия и той дали иска да те чува. Имам познати, които грам не говорят по телефона, защото пишат и не им харесва, други не вдигат, защото оня от другата страна идва с поредната заявка за услуга и така. Странно ми е, че това е драма. А това да пишеш на някой предварително преди да му звъннеш говори за доста далечни отношения.
Защото такава е прието. Има си протокол за всичко. Цяла наука е. НО няма смисъл да се обяснява. Щом ги задаваш тия въпроси, няма смисъл да се води дебат.Защо изобщо трябва да има протокол за ползване на телефона, това е кретенизма. И то създаден от експерт по етикет...
Кой как го ползва, това е въпрос на личен избор.
Защото такава е прието. Има си протокол за всичко. Цяла наука е. НО няма смисъл да се обяснява. Щом ги задаваш тия въпроси, няма смисъл да се води дебат.
Ще се учудиш много, но да, има протокол за ползване на кафе машина и се нарича инструкции. За говорене по телефона също. Колкото до ползването им, зависи от човека. Няма нищо европейско в това, прилага се при цял свят. Варварите не го правят, но това не знам дали е част от "целия свят".
Айде, айде и ние ядем бонбонки Тик-Так и пушим цигари Кент. Протоколи има разбира се и съм наясно дори съм отговарял за приеми на масонска ложа в София. Можем много да спорим за протоколи и етикет
Създаването на етикет как да говориш по телефона, как да ползваш кафе машина и т.н. е единствено израз само на тоталната малоумщина завладяла обществото.
Утре ако ти кажат, че не си бършеш задника по протокол? Как да водиш детето си на училище? Нали това беше една от драмите през соца, че трябвало да се спазват протоколи и определен етикет? Ама няма проблем ако е тренди ... Много ме радвате, чак започвам да ви обичам като едни малки сладки и пухкави евро зайчета
Виждам, че си придобил умението да се правиш и ти на бита лисицаЩе се учудиш много, но да, има протокол за ползване на кафе машина и се нарича инструкции. За говорене по телефона също. Колкото до ползването им, зависи от човека. Няма нищо европейско в това, прилага се при цял свят. Варварите не го правят, но това не знам дали е част от "целия свят".
Етикет има и ако случайно си се доближавал някога до МО като предмет или специалност, той е важен. За жалост наистина е трудно да се обясни на хора, които отказват да го приемат.
Колкото до примерите с детето и бърсане на задни части, примерите са доста неуместни тук.
Аз пък не знам защо хората имат мнения по въпроси, които тотално са извън тяхната компетенция.Виждам, че си придобил умението да се правиш и ти на бита лисица
Демокрация.Аз пък не знам защо хората имат мнения по въпроси, които тотално са извън тяхната компетенция.
“Calling someone without warning can feel stressful to the recipient.”
If todays Americans feel “stressed” simply because their phone rings, we’ve got way bigger problems than communication etiquette. I mean…good lord; what is actually happening to us?
Далеч съм от мисълта, че някои не подскачат и от сянката си.Демокрация.
Дано не видиш коментарите под оригиналната статия на ВП.. доста Шса стресираш.
Пример: