Вискяр Градинаров
Well-Known Member
От: От: За птиците и природата - Градина Вискяр
Да не си сял Парижки барон:
Те са с размер на репички.
Чери доматите са като всички други домати, само че дребни. Има много сортове, както и форми, и разцветки.
От тях нямам само в зелена разцветка - домързя ме тази зима да си поръчам.
Още по дребни са касисовите домати - достигат до два грама. Така ги наричат англоговорящите. По-надолу на страницата ми с домати са двата сорта, с които разполагам за сега.
Както при "нормалните" домати, така и при чери доматите има вкусни и не толкова вкусни сортове.
Големите семенарски фирми се усетиха, че нарасна търсенето на чери домати и се надпреварват да бълват всяка година нови хибридни сортове. Засега предимно червени, но отскоро и розови взеха да се предлагат.
Повечето чери домати на пазара вече са хибридни сортове.
Вкуса на домата зависи от сорта, но повече зависи как е отгледан - на каква почва, с каква тор (оборска или изкуствена), колко слънце го е пекло.
И Вискяр да каже, ама тези чери доматите стават ли в БГ ? Че много ги обичам. Миналата година сях като нещо което не съм до сега моркови, ама много малки станаха нещо(може би бяха прекалено на гъсто), ама пък бяха вкусни, не знам каква е тайната там, ама разбрах, че е голяма играчка защото тревата се почиства само на ръка.
Да не си сял Парижки барон:
Те са с размер на репички.
Чери доматите са като всички други домати, само че дребни. Има много сортове, както и форми, и разцветки.
От тях нямам само в зелена разцветка - домързя ме тази зима да си поръчам.
Още по дребни са касисовите домати - достигат до два грама. Така ги наричат англоговорящите. По-надолу на страницата ми с домати са двата сорта, с които разполагам за сега.
Както при "нормалните" домати, така и при чери доматите има вкусни и не толкова вкусни сортове.
Големите семенарски фирми се усетиха, че нарасна търсенето на чери домати и се надпреварват да бълват всяка година нови хибридни сортове. Засега предимно червени, но отскоро и розови взеха да се предлагат.
Повечето чери домати на пазара вече са хибридни сортове.
Вкуса на домата зависи от сорта, но повече зависи как е отгледан - на каква почва, с каква тор (оборска или изкуствена), колко слънце го е пекло.