От: Избор на андроид телефон - ZTE Blade Q или HTC Desire 500
Нека пишат хората. Понякога, измежду "офтопика", излизат интересни мисли.
Не писах досега по ред причини. Най-вече ровех за информация, предимно по написаното от колегите в темата.
Капризен съм, когато избирам покупка. Надявам се да ме извините.
Андроид телефона HTC Desire 500 почти със сигурност отпада. Хубаво е, че производителя е облякъл операционната система, но намерих статия с приложени снимки от автора. 8 мегапиксела е хубаво нещо, нооо... се виждат. Ако мога така да се изразя. Има зърнистост в големите едноцветни петна. На мен често ми се налага да режа от снимки, и смея да твърдя, че качеството на снимките от HTC Desire 500, сравнен със Sony Ericsson K810, при 100% увеличение, тоест се показва 1/1 образите, е по-лошо - виждат се зърна, казано фотографски. Ако ви е интересно, подбрал съм някои изображения, и мога да ги кача за обсъждане. Моя Sony Ericsson дава по-замъглено изображение от HTC Desire 500, както го прави и Sony Xperia S. Но това го поправям с филтъра за изостряне в GIMP. HDR-а на Desire дава сходен на моя телефон образ в сянка.
Чакам утре да ми донесат Sony Xperia L, за да видя какви снимки прави. Актуалните в момента среден клас Sony Xperia, според тестовете, правят ореол между между два цвята - например буква се озовава с окантоваща ивица от трети цвят.
Sony Xperia S ми харесва - дисплея няма нищо общо с обсъжданите в заглавието телефони, а има и вградени 32 Гб памет, но не го предлага никой от операторите. А текущата му цена в брой е около 480 лв.
Sony xperia Z - по-добре да дам тези пари за фотоапарат с истинска оптика и да извадя стария Sony Ericsson на сина ми - той си работи. Е, няма да имам Wi-Fi и Андроид.
Nokia Lumia 520 - ще преглътна някак си Уиндоус мобилето, но това е яко социален телефон. Следи ти от "Контакти" познатите във Фейсбук и ти докладва кой какво вечеря. Безплатна доживотна GPS навигация на български е хубаво нещо, но въпреки постиженията на Майкрософт да работи с по-малко оперативна памет от Андроид, 512 Мб са много спартански - средни приложения насичат, а за тежки въобще не бива да се мисли. Относно снимките - няма Zeis оптика, такава се появява чак при Nokia Lumia 720. Ревютата сочат лоши снимки. А десерта е, че НЯМА светкавица. За да го докарат ефтин, са го скопили отвсякъде, освен от ФБ функционалност.
За Galaxy S+ поразгледах, засега отива в изчакване. Тестовите снимки са подобни на моя телефон и Sony Xperia S, без ореол между два цвята.
Линукса ми е на самостоятелен дял. Никакво под Уиндоус!
Май изчерпах написаното по-горе?
Другото кофти нещо във възможните покупки е масово ползваната LED светкавица. Свикнал съм с ксенонова, а тя определено е по-добрия вариант.
Когато купувах моя телефон, бе лесно. Нямаше конкуренция, изчаках цената да падне до приемлива, и го купих. Една от най-успешните ми покупки.
Сега привидно има голямо изобилие, технологиите са на по-високо ниво, но предлаганото качество въобще не е на ниво. Едно и също, облечено в различни марки и модели.
Ще изчакам да поснимам със Sony Xperia L, после ще ида да разгледам какво прави ZTE Blade Q.
Очаквах по-лесен избор с ясно открояващи се разлики между различните модели телефони.
Благодарности за всички писали в темата!
И весел празник! :beer: