От: Изгодни реклами във Фейсбук страници с над 300 000 говорения и 100 000 фенове
:-o Какво излиза, че ще ми пратиш статия, която аз съм писал? Абе пич, статистиките на фейсбук са лесно манипулируеми/бъгави и въобще не трябва да се взимат много на сериозно. Например имам големи страници - споделям картинка от тая страница и говоренето скача до небето. Това по какъв начин означава, че еди-си-колко-си-хора ще видят нещата, които после ще пусна? Никъде не съм писал, че от тази статистика зависи колко човека виждат снимката/линка. Имал съм страници, в които съм спирал да пускам за определено време и говоренето пада много, но после когато почна се възстановява. Имал съм страници, в които не съм спирал да пускам, но говоренето пада по незнайни причини. Причините са, че подобно на гугъл и фейсбук пускат алгоритми, които удрят активността на страниците - но как, кога, защо - един Господ знае. Другото, което пишеш, е невъзможно да се изчисли или разбере. Така, че - не се опитвай да лъжеш и успех с инициативите.
Вярно, че авторът на темата тълкува анализите както си иска, но ти въобще не си прав! Толкинг-а е мног важен! Това, че пускаш снимки постоянно, не ти дава причина да очакваш, че той ще скочи! Ако не знаеш, например 100 споделяния прибавят повече толкинг, отколкото 1000 харесвания! Иначе си прав, че когато се споделя съдържанието в друга страница, толкингът скача ... Но когато толкинг се получава само от вътрешните публикации, алгоританът на фб стимулира страницата, пред останалите! Тук идва момента какво се качва и как се отнасят потребителите към съдържанието и каква е тяхната обратна връзка! Лично имам наблюдения, как една страница с 20к(но с три пъти по-голям толкинг от размера й) прави повече посещения на линк, от страница с 100к(но с пет пъти по-малък толкинг от размера й) ...
Страница, за да прави нормални преглеждания на линковете(сега друг е въпросът за посещенията) си, трябва да има толкинг около броят харесвания ...
И още нещо много важно - когато една страница прекали с рекламите, прогресивно всичко пада надолу! Защото фб отчита колко души са кликнали в/у линковете, дето пуска и после това оказва влияние в/у преглежданията на публикациите!
И още по-тъпото, което съм виждал:
"Пускам линка и 1ч. нищо не се пуска в страницата" - пълни глупости!
РАЗБЕРЕТЕ - фб страниците са направени за забавление, не за реклами и ако искате да пускате много реклами, трябва да пускате и много развлекателно съдържание, за да покрие негативите!
Иначе вече в аналите има и броят потребители, които са се абонирали за страницата! Но е не възможно, страница с 100к харесвания да има 30к абонирали се!:-o