Туитъра на Елон Мъск ( профила му ) е cesspool за скам и ръгпулове, благодарение на него и хайпването на понзи схеми като doge coin.
Мисля, че някой даже беше автоматизирал процеса - при нов туит от Елън - ринеймва .sol контрактите, и пушва към блокчейна, и ъпва някакъв койн, на базата на глупостите поста му.
DogElon , ElonMusku , EloCoin , PappaMuskCoin, EloMuskCoin, SafeElonCoin, и т.н..
Пък да не говорим, че ШибаИну скочи и отиде в топ10 валути преди няколко месеца, само защото Елон пусна снимка на Шиба Ину куче, което си е взел. Толкова е сериозен пазара с магическите числа, че един туит на куче, изкарва 'валута' в топ 10 - смятайте пък тези в топ 10 какви са....
Тогава имах неблагоразумието, да обяснявам на един идиот, че щом е на 150% печалба, да продава докато може по най-бързия начин, и да си взима голямата печалба от 70$. Разбира се, отговори ми се с "HODL, to the Mooon", след 2 дни като хайпа спря, се върна и остана назад.
А пък не може и да не се спомене, че взе бъткойни с тесла, продаде си ги миналата година по това време по-голямата част и след седмица обяви, че бъткойна не става за валута вмомента и ги спря от тесла, и срина цената, като преди това внимателно пускаше глупости и пропаганда за бъткойна, за да продаде максимално на печалба.
Та изобщо не съм му фен на Елон, само заради в крипто лайната, дето е замесен и пропагандира нещо, което знае, че не работи и няма да работи.