Re: От: Искам да си купя часовник. Дайте малко акъл откъде и как
testkiwi ако бях на твое място щях да си го поръчам от амазон, само че от Европа, за да не ми го спрат на митницата. Защо трябва да даваш няколко стотака отгоре за същия часовник? Да не говорим, че в офлайн магазина часовникът вероятно е доста "по-застоял".
Да, и аз така направих. Там има доста голям избор и едва ли ще е пълно е ментаци. Даже не забелязах никакви подобни.
Часовникът не е гъзария, освен ако не е за няколко стотина бона, а е просто нормално мъжко бижу. Гъзария е да взимаш никакви пари и да ми ходиш по улиците с кола и телефона на кредит (последни модели) и да обясняваш колко велик бизнесмен си. Това е. Нека не се бъркат понятията, защото има голяма разлика. Не съм виждал до сега някой да си е купил часовник за няколко стотака на кредит. Поне още не съм виждал. А пишман-бизнесмените не се определят от часовника, а от самите тях и работата им и човека, носещ часовника.
Тук в БГ обиколих, харесах си няколко часовника, но просто цената не ми хареса, защото за тези пари можех да взема нещо по-добро през интернет. А не е като да ме тресе грандоманията да пръсна големи пари. Просто човек иска нещо качествено, практично, стилно и да е доволен от покупката си. Това е. Естествено има и големци, които носят много скъпи часовници, и това им е не защото са дупета, а защото това им в просто статуса. Не върви да имаш часовник за няколко десетки хиляди, а в същото време да си със средна заплата, като доход за месец. Нали? Но и не върви да правиш по няколко десетки хиляди на месец и да си със Сейко за 25 лева от някоя сергия. Така, че това не е мега гъзария, а просто бижу, а статуса определя какво ще е. И не говоря моментите, в които хората се изхвърлят. Това е идиотщина.