Не знам коя е твоята мелница, но и аз искам електрическо гласуване. Но съм запознат малко повече от тебе колко лесно може да се компрометира. Горе дадох пример как няма да бъдем допуснати до броенето. Електронното, за разлика от хартиеното - не може да се провери.
Как тъй преплете нещо толкова важно като изборите с жалките претенции на някаква фирмичка? Значи с пари от данъци ще ми пускат частни поръчки, и аз дори няма да мога да проверя резултата от преброяването? Толкова ли са важни интересите на кръговете фирми около депутатите? По-важни от честно гласуване?имам тъп въпрос, ако ти го беше разработил този софтуер и години си плащал заплати на програмистите, би ли го дал като open source, питам щото да не се окаже, че на следващите избори някое ЕТ може да ползва твоята програма щото е предложил 500 лева по-малко в обществената поръчка, а за теб един гол...
имате предоставени входните данни, имате и изходните данни, ЕТО ви го ДОСТЪПА, софтуера е черна кутия, направете/купете си собствена черна кутия, а и като вече имате черна кутия, защо пък не участвате в поръчката за следващите избори!?
Kaзах, че може да се провери. Не, че се прави навсякъде.Мхм.. Може, дааааа.. сигурна работа. Бил ли си някога в комисия?
В България не се прави. Никъде. И не може да се провери. Нало обсъждаме България, или бъркам?
Вяра, фанатизъм и непознаване на естеството на материята!Електронното може да направи достатъчно, за да се избегне манипулирането. ... Това, което е важно е, рискът да се докара до поносими нива, което в общия случай означава - да е по-нисък от риска при традиционното гласуване. А това може да се случи с наличните решения.
...
Как тъй преплете нещо толкова важно като изборите с жалките претенции на някаква фирмичка? Значи с пари от данъци ще ми пускат частни поръчки, и аз дори няма да мога да проверя резултата от преброяването? Толкова ли са важни интересите на кръговете фирми около депутатите? По-важни от честно гласуване?
Kaзах, че може да се провери. Не, че се прави навсякъде.
Бъркаш, ама много.
И вземете направете разлика между може и не може. Хартиеното броене може да се провери до последния глас, при желание. Електронното - не може да се избегне манипулирането. Затова дадох горния линк. Ще ти кажат да си гледаш работата, както вече са направили. И това обезсмисля гласуването изобщо.
Има си законни начини за повторно броене, и се е случвало неведнъж.като са жалки, брой ги сам, нали си много отворен, успех с поръчката!
...
хартиеното НЕ МОЖЕ ДА СЕ ПРОВЕРИ, много ти се моля ИСКАМ да преброиш повторно секцията, в която си имал право на глас, давам ти 500 лева кеш, tprodanov и той ще ти даде още, ще пратя свидетел от мое име да присъства на преброяването!
Ти какво знаеш, освен гола вяра, навръх явно невежество по случая?Ох.... едно си баба знае, едно си баба бае...
Приключи повторното преброяване на бюлетините в Нова Загора и Твърдица, в Сливен продължаваи на тебе давам 500 лева при същите условия!
Няма ли да спреш да отклоняваш разговора в лична и безсмислена посока? Сегашното зле не е оправдание да го направим по-зле.Аз пак да питам, тоя път теб - ти участвал ли си някога в комисия, независимо като какъв?