Попаднах преди малко на новото видео на Виста на тема защо си продавал къщата, където обяснява колко много туристи има в Бали и затова отива да прави бизнес там, както и че искал на топло, да нямало зима и прочее неща.
Реших да пусна коментар, че спрямо Бали за 2018та (за когато говори) с 7млн туриста, в България за същия период са дошли над 9 милиона и половина туриста. Също, че там е активен сеизмологичен район, урагани има.
Похвалих го че идеята е хубава човек да си вземе имот там, но когато е пред пенсионна възраст, защото именно на едни 45-50+ години вече децата ти са големи, самостоятелни и можеш да се насладиш на среда, която ти избереш. Затова повечето хора, инвестиращи в имоти, които ще ползват го правят на подобна възраст.
Като произхождащи от България/Европа люде, с роднини и познати тук споменах също, че ако аз бих търсил ваканционен имот из близките локации като Сицилия, Тенерифе, Палма де Майорка. Но за момента разчитам на ваканции - като ми се доходи зимата на плаж - ето къде е Червено море, Йордания, ако искам повече сняг - Австрия, Полша, в България също има (във Варна, където и все още се подвизава Виста - няма, ето, днес е 22 градуса). Красотата на света се крие в неговото разнообразие. А от нашата мила родина имаме достъп до множество привлекателни точки на света, до които се стига бързо и може да се насладиш от планински върхове, до фиьорди (това така ли се пишеше), тайга, гори, пустини, море, океан, да гледаш китове, делфини, акули, каквото ти душа поиска. Няма нужда за това да се ходи на другия край на земното кълбо. Не че има нещо лошо човек да прескача от време на време.
Тъкмо си публикувах коментара и след дали има 2-3 минути бе изтрит. Мълниеносно! Не бях написал и една критика, освен ако не са счели посочването на факта с разликата в туристите като такава.
Нищо, да са живи и здрави. Дано успеят с това, което са си наумили и накрая да се научат да приемат чуждо мнение.