AMOUN
Well-Known Member
Много пъти съм имал проблеми с хостинг, предполагам и много от вас.
И никога, НИКОГА! Не ми се е случвало от хостинг компания да си признаят че проблема е от тях. Могат да обвинят Обама, Меркел или дори Ислямските джихадисти, но те никога нямат вина.
Тук съм сигурен че темата ще я прочетата поне 100 човека които работят в хостинг фирми, ще ми е интересно и тяхното мнение, както и това на клиентите.
НЯМА ДА КАЗВАМ КОЯ Е ФИРМАТА, защото подобни ситуации са ми се случвали в може би всички хостинг фирми от БГ. / Отдъхнахте ли си няма да има кофти реклама споко... не е това целта./
Ще опиша ситуацията безпристрастно, без да украсявам и без никакви преувеличения, защото реално сайта който е прецакан е незначителен и не ми е от значение дали го има или не, но ме подразни ситуацията:
Сутринта виждам че не ми работи един сайт /малък форум SMF/, влизам в хоста за да проверя къде е проблема и виждам че конфигурационния файл на сайта е променен на 21.03.2014 и е дефаутнат, - все едно не е инсталиран форума.
Пиша писмо на хост компанията:
Тук допуснах грешка и съм написал 21.03 вместо 21.09 и получавам следния отговор:
Осъзнах грешката си и върнах отговор, но това което ми направи лошо впечетление е че те дори не са проверили за какво им говоря, а направо са ми върнали отговор.
Отговор /Махам заучените фрази и благодарностите там че съм им писал, за да не става дълъг поста/:
Няма да коментирам отговора, аз съм аматьор - потребител - някакъв юзър там и ги занимавам с глупости, а и целта на този пост е да разбера вашето менние не да натрапвам моето.
Влизам отново в Цпанел и какво да видя, базите данни липсват изцяло всички до една. Връщам отговор, озадачен от видяното и от отношението:
Техния отговор:
След малко ми пишат отново:
Осъзнах грешката си и донякъде се почуствах виновен че не съм открил сам защо имам проблем с хостинга и че ги притеснявам с моите глупости и върнах отговор:
отговор /спокойно можех да го заместя с: бля бля бля.../:
следва...
И никога, НИКОГА! Не ми се е случвало от хостинг компания да си признаят че проблема е от тях. Могат да обвинят Обама, Меркел или дори Ислямските джихадисти, но те никога нямат вина.
Тук съм сигурен че темата ще я прочетата поне 100 човека които работят в хостинг фирми, ще ми е интересно и тяхното мнение, както и това на клиентите.
НЯМА ДА КАЗВАМ КОЯ Е ФИРМАТА, защото подобни ситуации са ми се случвали в може би всички хостинг фирми от БГ. / Отдъхнахте ли си няма да има кофти реклама споко... не е това целта./
Ще опиша ситуацията безпристрастно, без да украсявам и без никакви преувеличения, защото реално сайта който е прецакан е незначителен и не ми е от значение дали го има или не, но ме подразни ситуацията:
Сутринта виждам че не ми работи един сайт /малък форум SMF/, влизам в хоста за да проверя къде е проблема и виждам че конфигурационния файл на сайта е променен на 21.03.2014 и е дефаутнат, - все едно не е инсталиран форума.
Пиша писмо на хост компанията:
На 23.9.2014 г. 10:19 ч., AMOUN написа:
> Здравейте,
> днес опитах да отворя този сайт:
> http://...
>
> погледнах във файловете и виждам че seting.php e променян на 21.03, а
> аз не съм влизал и променял файлове скоро. Може л ида се провери на
> какво се дължи?
Тук допуснах грешка и съм написал 21.03 вместо 21.09 и получавам следния отговор:
Здравейте,
Благодарим Ви, че се свързахте с нас!
Поради факта, че този файл е редактиран преди голям период от време няма
как да Ви предоставим какъвто и да е вид лог файл за тази операция.
Възможно е промяната да е била извършена от някаква модификация или друг
автоматичен процес или от нежелана хакерска атака, но както споделихме
без лог файлове можем само да гадаем.
Оставаме на Ваше разположение ако имате нужда от допълнителна информация
или нужда от помощ.
Осъзнах грешката си и върнах отговор, но това което ми направи лошо впечетление е че те дори не са проверили за какво им говоря, а направо са ми върнали отговор.
На 23.9.2014 г. 10:40 ч., AMOUN написа:
Объркал съм цифрата, датата на промяна е 21.09.2014г. в 4:22 h сървърно време.
Отговор /Махам заучените фрази и благодарностите там че съм им писал, за да не става дълъг поста/:
Прегледахме отново лог файловете Ви и виждаме, че промяната не е извършена чрез FTP. Също така в cPanel виждаме да сте се логвали само Вие и съответно редакцията не е била извършена от там. Препоръчваме Ви да разгледате Вашата система/Интернет страница поради факта, че е възможно пробив в нея да позволява достъпа до този файл и съответно редакцията да е била извършена по този начин, като разбира се това е само предположение от наша страна.
Няма да коментирам отговора, аз съм аматьор - потребител - някакъв юзър там и ги занимавам с глупости, а и целта на този пост е да разбера вашето менние не да натрапвам моето.
Влизам отново в Цпанел и какво да видя, базите данни липсват изцяло всички до една. Връщам отговор, озадачен от видяното и от отношението:
Добре защо не погледнете за какво става на въпрос?отворих цпанела MySQL Databases и там:
База данни Размер Privileged Users Действия Нямате създедени бази данни за този акаунт.
Как така няма бази данни като са 20? Само потребителите стоят.
базите се виждат в php my admin
проблема е в системата някъде.
Техния отговор:
Това, което виждате няма абсолютно никаква връзка с промяната по файла "seting.php". Именно поради тази причина не е и направена проверка там. След като вече съобщавате за нередност на това място, ще бъде направена проверка.
След малко ми пишат отново:
Базите Ви данни вече са налични във Вашия cPanel.
Осъзнах грешката си и донякъде се почуствах виновен че не съм открил сам защо имам проблем с хостинга и че ги притеснявам с моите глупости и върнах отговор:
не ми се спори.. щом така сте преценили че няма нищо общо ок... сайта ми сам си е изтрил файла, другия път ще пиша на весник феномен, не на вас ако имам проблем.
отговор /спокойно можех да го заместя с: бля бля бля.../:
В слчуая не Ви предоставяме повод за спор, а информация, каквато Вие сам изискахте. Както вече Ви уведомихме, не съществуват системни логове, които да записват промяна по файлове. По този начин е устроена да работи самата Linux система. Единствените услуги, които имат логове и през които могат да се извършват промени по Ваши файлове са FTP и cPanel. Вече Ви информирахме, че няма никаква активност във FTP, а в cPanel е влизано единствено от Ваш IP адрес. Не ни разбирайте погрешно, желаем да Ви предоставим информация, но тя няма как просто да бъде измислена от нас.
Базите данни не се визуализираха коректно поради затруднения в самия cPanel. Това е разрешено, противно на твърдението Ви, че не Ви оказваме помощ. Помощ също така Ви е оказвана при почти всяко Ваше предишно запитване.
следва...
Последно редактирано: