В дигитал оушъна вероятно си попаднал на ноизи нейбър - в случая това е клиент с виртуален сървър, който е ползва повечко от дадените ресурси активно през доста часове от деня и се намирате на един и същ хипервайзър
ако гледаме схемата на клауда виртуалните машини вървят на различни хипервйзъри
Като има ноизи неибър на твоя хипервайзър и го усещаш като определено забавяне, правиш снапшот на цялата машина, пускаш си нов план (билинга е почасов таксува ти малки центове отгоре) и го иснталираш снапшота там, с 99% процента вероятност ще си на хардуерно друг хипервайзър, а вече може да смениш между амс1 и амс2 различни датацентрове гарантирано различно)... ако ползваш клаудфлеър за днс или изяло си зад него през техния сайт след около минута сайта ти зарежда от новата машина и триеш старата...
освен това е важно какъв по размер план си ползвал.. Дижитал Оушъна ползват собствен стак но при KVM обикновенно се ползва приоритито на
cgroups, клиента може да е ноизи но ти ако си с по голяма виртуална машина (или подобна) имаш по високо приорити и не ти влияе (може да ползва колкото и той ако сте с еднакви)... Той товари товари ти като ти се наложи да ползваш си ползваш... кофти е вариянта само когато този който е шумен да е на най-големия план на хипервайзора ... тогава убива перформанса на всички на конктетния хиперваизър ама затова има гъвкавост да се преместиш много лесно... и за няколко минути на друг...
пинга до AMS2 може да го тестваш на форума при мен е около 60 до бг
Иначе по темата контеинтер базираната виртуализация (Open VZ) винаги е по бърза от пълната виртуализация и ако нямаш специфични нужди за пълна винаги бих препоръчал да ползваш VZ от някой качествен доставчик ще получиш повече за парите си...
ПП. това горното го пиша като доста пауър потребител на оушъна
вече не си държа малка тестова машинка а си пускам една там тествам каквото ми е хрумнало и я махам 27 в единия мейл и полсе като го смених още два
ще взема да сметна колко инсталации съм направил последната година за тестове на всякъде
Виж файлът 9605