От: Какво мислите за инцидента с НСО на магистралата?
Проблема не е в правата, които им се дават на подобни служби, проблема е в хората, на които им се дават тези права.
Ок, нека избутват шматки от пътя, когато ония не реагира на никакви сигнали и команди, така е в цял демократичен свят.
Обаче служителите в тези структури, една част са ебаси и комплексарите и използват дадените им възможности от закона като задължителен метод на показност.
Преди доста години, още на магистрала "Тракия" когато имаше един участък до село Цалапица, без разделяща мантинела и се връщам аз от морето, тогава карах едно гранд чероки, та карам си аз в средна линия на моето платно и виждам как от отсреща, в обратна посока се движи кортеж някакъв, да обаче в един момент пилотният им автомобил навлиза в отсрещното за него платно, пресичайки всички линии и се насочва челно срещу мен...
Карам си аз в моето платно и от далеч не се вижда да идва срещу мен, след секунди вече е точно срещу мен и ми светка да взема да отбия.
Пълен мухъл, защото аз се движа в обратна на тях посока, през две ленти и то нямам нищо общо с техният кортеж, като посока и проблем при разминаване.
Останах на моето платно, ония ме доближи и рязко ме подмина, очевидно да ме корка...Абе комплекси за малоценност.
Но пак казвам, аз съм "ЗА" да имат права, проблема е в хората.
Обратното е също в сила, както казах по-рано, некой тънкопишковец реши че видиш ли са му нарушили правата и почва да се прави на мъж, че да гони кортежа, да ги спира и да им задава въпроси чак