Какво мислите за казармата?

От: Какво мислите за казармата?

Аз реално не съм видял и намек от наркотици, поне при нас. Обаче едно момче висшист - мръдна психически, поддаде се на простотията и наистина се побърка. Аз дори нямам от какво да се оплаквам - 4 караула съм дал, щабарче - писарче на компа, имах ключ за канцеларията на Майора, и хапвах у офицерския стол. Повечето време се подвизавах в стая със собствен сан. възел, топла вода и още едно бойно другарче и двама фазана.
Простотията тежи, и безсмислието. Мен лично ме кефеше да ходим по тактики и да се правим на войници. Казармата е всичко, но не и военно обучение. Много повече прилича на затвор.

Ти реално не знам кво си видял от казармата
Хем си карал по мекия в щаба, хем се оплакваш

Виж, кулайс, не искам да те обиждам, обаче ме изнервяш:

три неща
1. Ами за наркоманите да ги взимат ли в казарма (защото ги взимаха като недостигаха хора)

2. Ти пак обърна нещата човек, хората са по важни от държавата - тя е там с неините служители за да им за да им служи не те на нея...

Хипотетичната ситуация останали са живи един цивилен българин и един държавен служител - представител на държавата... По твоята логика българина трябва да да де живота си за да се спаси държания служител - Държавата (ако умре няма да има кой да разписва документи от името на държавата България)... по моята логика държавния служител трябва да даде живота си за да се спаси последния българин - те са там на тези позиции да служат и защитават хората и това е тяхната позиция... който поради друга причина е влязъл на държавна работа не му е мястото там..

България е там където са българите

3. Трябва да си купим около 100 броя бойни дрони и да си обучим 400 пилоти за тях да може да въртим смените и непрекъснати дежурства на част от тях във въздуха... ще са по ефикасни като оръжие от това всеки да е минал казарама а ще струва същите или даже по малко пари... 2 дрона срещу един взвод (50 души) в три военни камиона - така минали военно обучение стреляли 4 пъти по 10 патрона като на последните казарми... няма да усетите кога сте умряли като дроните ви надънят от високо... а дронът може да изпълни и 10 тина мисии за деня дори и да лети бавно ние сме малка държава като територия...

през 21 век бойното поле е различно този който е лоу тех с казарма е потенциално мъртав без дори да разбере къде е врагът... (напсиах защо традиционното пво не може да пази войска от дроните)

Съседните нам държави поддържат големи армии - ние не. Ако утре стане нещо, ще ядем бахура. Дървените си теории не ми ги развивай, че където имало българи там било България. България е политическо понятие и е само тук, където са границите на държавата ни. Всеки от нас, при нужда, трябва да има качествата да защити семействата си, както са правили нашите предци поколения наред. Въобще не говоря за разни демокрадски или социзвращения на разпадащата се армия, а говоря за нова и модерна армия, пак ще ти го напиша - ПО ШВЕЙЦАРСКИ ОБРАЗЕЦ!!!!! Нима всички държави, които поддържат армии са прости бе кулайс? Нима си мислиш, че ти си по-умен от швейцарци, турци, гърци, германци?! Ти можеш ли да си представиш, че нямаме армия дори колкото да спрем някакви клошари, които влизат и излизат както си искат от държавата, а пращаме ПОЛИЦАИ да спят в картонени кутии по границата? Осъзнаваш ли до какво ни доведе демокрадцията и какъв хуй ще ядем рано или късно?!

От: От: Какво мислите за казармата?

Твърдо против казармата. Не виждам никакъв смисъл там да се вкарват кльощави момченца с писклив глас, за да стават пушечно месо на някакви вулгарни селтици и да ги ебават. Точно заради подобни тъпотии навремето много дечица си сложиха край на живота, други завършиха в лудницата, а трети и до днес се будят от кошмари. Не всеки може да борави с оръжие, пък и не е необходимо. Държавата трябва да се брани от воини, а не от Сульо и Пульо. Така както не можеш да накараш някой да поумнее, не можеш да го накараш и да се бие, защото просто това не е част от характера му, а този характер не се гради с лицеви упори и набирания или го носиш, или не.

Много модерно стана някои хора дето са минали казарма, да разказват истории как тя възпитавала дисциплина и не знам кво си. Пълен bullshit е това. Освен алкохолни натравяния, разправии, нулева хигиена и губене на време нищо не можеше да се научи в българската казарма. Да не говорим за времето, когато тя е била 2 години, тогава пък направо ти взимат живота.
Типичен седераст антибългарин с петолъчки за аватар.

Re: От: Какво мислите за казармата?

Много крайни изказвания
Истината не винаги е по средата, но повечето изказвания са тенденциозни
Някой служил с наркомани, друг станал пушач, трети ял манджа с "медузи"...
Обективно погледнато, ако се върне казармата, не е нужно да се гони бройка донаборници, срока на служба да бъде същия и битовите условия да са като едно време
Нека се мисли напредничаво и да не връщаме стари стереотипи, но мъжете трябва да минават военна подготовка и да се учат на дисциплина
Не виждам нищо лошо в това

Аз мисля напредничаво, няма смисъл да се вкарват сулю и пулю ...

Малка много модерна армия с критерии и добри заплати - копие на чуждестранния легион на франция, който не ги покрива аут... + това което е хайтек и може да си го позволим да купим зарадит това че не харчим пари за глупости

Грубата сметка показва следното при набори от по 60 000 деца колкото са наборите след 96та, максималната теоритична армия която може да се вкара като набор е 30 000 ако 100 процента влизат (заедно с малцинствата) да не се окаже че българите са има няма 15 000... и 80 влизат в унивеситет..

ако служат по 6 месеца може да имаме 15 хилядна армия макс от наборници...както се казва ниска раждаемост...

ако вземем 7,033 $ среден брутен вътрешен продукт на глава от населението или 210 милиона долара загуба за икономиката ако миниму още толкова пари добавим още толкова за да се хранят... прави към един милярд допълнителни разходи на година, за тези пари може да си купуваме по 30 дрона годишно или по една фрегата втора ръка... като на третата година ще имаме достатъчно за да разбием коя да е 15 хилядна армия за няколко дни... а

Като спрем да купуваме техника с останалия милярд ще може да повишим доходите на професионалните ни войници за да стимулирани да са такива...

вместо всяка година да ги харчим за стрелят 3 пъти по 12 патрона...

Ти реално не знам кво си видял от казармата
Хем си карал по мекия в щаба, хем се оплакваш
Не се оплаквам, няколко месеца бях и на редова служба. Много народ се изказа тука, без да е влизал в поделение поне веднъж.

николчу каза:
Да, офицер не е равно на войник,защото за да станеш офицер минаваш три пъти по пътя на войника + още няколко допълнителни "бонуса", войника го минава веднъж, излиза и половината стават хора,точно защото е търпял лишения и простотии и си дава сметка,че до някаква степен реда и дисциплината са му повишени, намира си работа, знае,че има отговорности,няма да лишава семейството си;
Глупости на цветенца и зюмбюли! Нямам нерви да го прочета цялото!
И навсякъде по света има наборни войници
Да де, хората блъскат за войници, ние копаме градинки и правим издевателства над младшия набор. Има ли някакъв смисъл?

Виж, кулайс, не искам да те обиждам, обаче ме изнервяш:

Съседните нам държави поддържат големи армии - ние не. Ако утре стане нещо, ще ядем бахура. Дървените си теории не ми ги развивай, че където имало българи там било България. България е политическо понятие и е само тук, където са границите на държавата ни. Всеки от нас, при нужда, трябва да има качествата да защити семействата си, както са правили нашите предци поколения наред. Въобще не говоря за разни демокрадски или социзвращения на разпадащата се армия, а говоря за нова и модерна армия, пак ще ти го напиша - ПО ШВЕЙЦАРСКИ ОБРАЗЕЦ!!!!! Нима всички държави, които поддържат армии са прости бе кулайс? Нима си мислиш, че ти си по-умен от швейцарци, турци, гърци, германци?! Ти можеш ли да си представиш, че нямаме армия дори колкото да спрем някакви клошари, които влизат и излизат както си искат от държавата, а пращаме ПОЛИЦАИ да спят в картонени кутии по границата? Осъзнаваш ли до какво ни доведе демокрадцията и какъв хуй ще ядем рано или късно?!

такава армия е била модерна преди сега е модерно дрони самоцитирам се уголемявам и болдвам...

Това е било буквално вярно с казармата някъде макс до края до първите години на 21 век

от тогава бойното поле е различно...

един взвод 18-19 годишни минал 90 дневно обучение със автомати калашников придвижващи се с камиони с брезент - срещу един-два дрона - залагам на дроните няма да разберат кога са умряли факт http://en.wikipedia.org/wiki/Combat_drone

4 оператора на смени с два дрона могат да очистят без 500 души за деня - стига да строени като редова армия и да ги движат с камионите с 40 км в час и да продължат и на следващия ден и на по следващия

ами какво става ако дроните са 100...

Ако някой иска да имаме армия трябва да се инвестира във техника това с казармата е неефективно и глупаво...

и понеже не ме отразявате ще се самоцитирам и самокоментирам - армия на земята ти трябва ако ще окупираш / конролираш дадена територия за заедно с цивилното и население без да го избиваш....

Ако ще отблъскваш враг който идва да окупира / контролира част от твоята територия не се сещам за нещо по-добро от дроните като защита :) врагът трябва да се придвижва на големи групи преди да установи контрол върху твоя територия и ще се различава ясно като модел на техниката и облекло от цивилните... Тогава е момента стоте дрони буквално ще жънат и с висока вероятност ще го разубедят...

а и нормалното пво не им въздеиства освен че са 5 пъти по малки от самолет и дават по малка радрна сянка са и начупени като дизайн да не отразяват радарните лъчи директно... на радара нищо смислено няма да се хване, а ако лети високо няма да бъде и термично засечен...

Исторически погледнато средната успеваемост на мисии на дрони досега 10 убити на мисия... и това е за мисии когато врагът е облечен като цивилното население и се придвижва със цивилни превозни средства и се намирам в държава в която всички носят калашников и добрите и лошите

ако врагът се различава по униформа, техника с която се придвижва и по това че е въоръжен за разлика от местните... пилотите на дроните ще имат доста пъти по висока успеваемост...

Ако не си купим дрони а ги харчим парите за глупости като казарма ще имаме посредствена армия със воиници стреляли три пъти по 12 патрона и ще го ядем... Много държави с голяма армия за загубили срещу техниката.... 21 век

Малка много модерна армия с критерии и добри заплати - копие на чуждестранния легион на франция, който не ги покрива аут... + това което е хайтек и може да си го позволим да купим зарадит това че не харчим пари за глупости

Наемникът никога няма да се бие така КАТО ЧОВЕК, КОЙТО ЗАЩИТАВА НЕЩО, КОЕТО ОБИЧА!!

От: От: От: Какво мислите за казармата?

Ако не си купим дрони а ги харчим парите за казарма ще имаме посредствена армия и ще го ядем... Много държави с голяма армия за загубили срещу техниката
Ще ми кажеш ли коя армия в света е базирана само на дрони? Що другите поддържат големи армии, май са много глупави, а? А дроните случайно могат ли да се хакнат и превземат?

Развиваш някакви отвлечени теории, дай реални примери, КОЯ АРМИЯ е построена така, както искаш ти? Ей, аз ти даваш за пример Швейцария - така искам да е тук, ти какво ще ми дадеш за пример?

Да, офицер не е равно на войник,защото за да станеш офицер минаваш три пъти по пътя на войника + още няколко допълнителни "бонуса", войника го минава веднъж, излиза и половината стават хора,точно защото е търпял лишения и простотии и си дава сметка,че до някаква степен реда и дисциплината са му повишени, намира си работа, знае,че има отговорности,няма да лишава семейството си;
Относно това дали ще си стоя в поделението или не, преди това беше, че надали съм била готвачка-просто образованието ми не допуска да коментирам подобни изказвания и т.н. Нали имаше правила форума и всеки си изказва мнение по темата, а не за човека, но сигурно аз не съм разбрала?!
На въпроса дали ни трябват роби, не не ни трябват роби, но за жалост целия манталитет на българина е робски, без значение,че сме се освободили преди толкова много години! И навсякъде по света има наборни войници (мъже и жени), даже в една Сърбия,която мислим,че е под нас,защото не е в ЕС..обаче Сърбия има по-развита армия от нашата и хората служат с чест във военните формирования.А в България е едно постоянно недоволство и хейтърско отношение към всичко. Ние сме роби на собствената си държава и на собствения си избор. Не случайно Монтескьо е казал,че "Всеки народ си заслужава съдбата."

Ти си доброволно там и ако покриваш критерия трябва да взимаш голяма заплата... за това няма да спорим напълно съм съгласен...

за наборната армия не съм съгласен, за сърбите те в последните 24 години години колко пъти губиха война :) пък нека било радост и чест... важното че нито веднъж не спечелиха...

Наемникът никога няма да се бие така КАТО ЧОВЕК, КОЙТО ЗАЩИТАВА НЕЩО, КОЕТО ОБИЧА!!
Аз дори няма да отида да се бия, видиш ли тънката разлика? И сега има турци в управлението, нямам намерение да ходя да се бия за властта на актуалните. Coolice е много прав, съвременна война се води с техника, не с жива сила. Има случай през една от световните войни са тръгнали с конна дивизия срещу танкова. Излишно е да споменавам за изхода.

Аз дори няма да отида да се бия, видиш ли тънката разлика? И сега има турци в управлението, нямам намерение да ходя да се бия за властта на актуалните.
А за жена си и децата си няма ли да се биеш? Или ще избягаш като плъх?

Аз дори няма да отида да се бия, видиш ли тънката разлика? И сега има турци в управлението, нямам намерение да ходя да се бия за властта на актуалните. Coolice е много прав, съвременна война се води с техника, не с жива сила. Има случай през една от световните войни са тръгнали с конна дивизия срещу танкова. Излишно е да споменавам за изхода.
Абе, войната в Сирия с какво се води? С дронове и хора с невидими наметала или има цели градове, в които се води партизанска война от хора с автомати? Що развивате малоумни теории, погледнете последните военни конфликти, къде видяхте вашите сценарии за "модерна война"? Последният път като чух за дрон беше когато иранците бяха отвлекли един американски дрон.

Не се оплаквам, няколко месеца бях и на редова служба. Много народ се изказа тука, без да е влизал в поделение поне веднъж.

Ами не ми се влиза в някакви спорове, но както казах се изказвате тенденциозно
Ти докато си бил в щаба и си разцъквал шах и табла, аз съм бягал с пълно бойно снаряжение
Цигарите ги отказах още в учебна рота, щото хич не ми беше до тях и предпочитах да си купя нещо за ядене от лафката
Пък за наркотици не съм чувал, сигурно щото бях кашик и чанча беше голям, но само по устав

От: От: От: Какво мислите за казармата?

А за жена си и децата си няма ли да се биеш? Или ще избягаш като плъх?
Вдигам ги на другия край на света, тука си простейте както намерите за добре. Не се идентифицирам с това, което българският народ прави със себе си. Наречи ме както искаш, т.нар. казарма ме отврати окончателно от нещото, дето се натиска да ми се нарича държава. Това не е моята държава.
blaster каза:
Ами не ми се влиза в някакви спорове, но както казах се изказвате тенденциозно
Koe e тенденциозно, толкова ли няма кого да питаш? 1 година копаш градинки и правиш сапунки, това е самата истина. Бях си овапцал пушката с един пръст грес, да не ръждяса! Вместо да работя като цивилен и да платя някой лев в хазната - аз бях в плен, и бях в тежест също!

Re: От: От: От: Какво мислите за казармата?

Ще ми кажеш ли коя армия в света е базирана само на дрони? Що другите поддържат големи армии, май са много глупави, а? А дроните случайно могат ли да се хакнат и превземат?

Развиваш някакви отвлечени теории, дай реални примери, КОЯ АРМИЯ е построена така, както искаш ти? Ей, аз ти даваш за пример Швейцария - така искам да е тук, ти какво ще ми дадеш за пример?

на нас ни трябва възпирщо оръжие което да накара всеки враг преди да атакува да знае че като тръгне да ни атакува с колоните войници ще понесе големи загуби още преди да е влязъл във директна битка на наша територия... още като се придвижва от въздуха да се сипе смърт... написах каква е средната историческа успеваемост на дроните и защо срещу армия ще са много по добри

това ако имаме над 100 Ф22 стелт, самолета също ще е добро възпиращо оръжие само че трябва да извдим по 143 милиона за всеки един, но като цените на последното поколение бойни дрони паднат заради масовото проивзодство (както твърдят производителите) съотношението ще е 10 дрона за цената на самолет... пиша дрони щото сме бедни и не може да си позволим самолети или ако си ги позволим ще са няколко броя - за смях

за последните 15 години дроните в една професионална армия са се увеличил със десетки хиляди проценти... просто гледам в бъдещето...

Твърдо ЗА казармата, защото смятам, че ВСЕКИ МЪЖ гражданин на тая държава трябва да може да борави с оръжие и да е в добро физическо състояние.
Основната цел на казармата не е била да научи мъжете да боравят с оръжие и да ги поддържа в добра физическа форма. Целта не е и никога не е била да се възпитава характер и други подобни. Това са били просто странични ефекти. Единствената причина да съществува наборна военна служба е нуждата от много голяма по размер армия, която няма как да бъде събрана по друг начин. Както споменаха много хора по-горе, обучението е било съвсем малка част от престоя им в казармата. Основната част е била губене на време. Няма и как да е друго, тъй като наборната армия съществува само и единствено, за да е в готовност за броени часове да излезе на бойното поле в защита на държавата. Друга функция няма.

Аз може и да не съм бил в казармата, но мога да боравя с оръжие, притежавам оръжие, което винаги е в бойна готовност и няма да се поколебая да го използвам в рамките на закона, за да защитя каквото сметна, че заслужава защита.

Освен това България неведнъж е доказвала, че когато трябва да се защитава от съседни държави знае как да го прави. Преди Освобождението на практика не сме имали истинска армия (четите не се броят), а след това за съвсем малък период от време са се намерили достатъчно обучени и мотивирани мъже, за да спечелят повечето битки, в които са влезли.

..Аз може и да не съм бил в казармата, но...
Ей така може да направим и 170 страници тема. Основно се изказват хора, дето си нямат на идея какво е вътре. Обаче утре ще отидат да гласуват моето дете да ходи в "казарма". И гласът им ще тежи колкото на тия, дето имат идея. Не е ли тъпо?
Сирия какво общо има - наумили си американците да се бъркат, и толкоз. Да не би да си мисли някой, че с виртуозните умения за въртене на мотики - ще ги спрем, ако си наумят нещо?

Re: От: От: Какво мислите за казармата?

Абе, войната в Сирия с какво се води? С дронове и хора с невидими наметала или има цели градове, в които се води партизанска война от хора с автомати? Що развивате малоумни теории, погледнете последните военни конфликти, къде видяхте вашите сценарии за "модерна война"? Последният път като чух за дрон беше когато иранците бяха отвлекли един американски дрон.

За сирия не е война а нахлуване на правоенни формирования облечени като цивилните и не се различава по нищо от тях, не си чел достатъчно за дроните ... освен това сирииците нямат дрони... армия от 20 век

https://en.wikipedia.org/wiki/Drone_attacks_in_Pakistan

• Total strikes: 370
  • Total reported killed: 2,548 - 3,549
  • Civilians reported killed: 411 - 890
  • Children reported killed: 168 - 197
  • Total reported injured: 1,177 - 1,480

средно по около 10 убити на мисия когато вргът е облечен като цивилното население и се крие сред цивилни, и като нормалното цивилно население така и бунтовниците имат оръжие НЕ може всеки с оръжие да е мишена.... изпратени срещу военни, който са облечени различно от цивилните и не се крият межу такива и се знае че имали определно оръжие или превозно средсво - дроните ще имат много по висока успеваемост...

наборната армия съществува само и единствено, за да е в готовност за броени часове да излезе на бойното поле в защита на държавата.
Не че съм напълно съгласен, но това малко ли е? Швейцарците за 48 ч. могат да мобилизират 2 милиона запасняци!!! Не като ония умник горе, който щял да бяга с жената и децата, ами ако не те пуснат да бягаш тогава какво ще правиш?

@Кулайс, питам те - с дрони ли се води войната в Сирия? Дроните могат ли да се превземат софтуерно?

От: Re: От: От: Какво мислите за казармата?

За сирия не е война а нахлуване на правоенни формирования облечени като цивилните и не се различава по нищо от тях, не си чел достатъчно за дроните ... освен това сирииците нямат дрони... армия от 20 век

https://en.wikipedia.org/wiki/Drone_attacks_in_Pakistan

• Total strikes: 370
  • Total reported killed: 2,548 - 3,549
  • Civilians reported killed: 411 - 890
  • Children reported killed: 168 - 197
  • Total reported injured: 1,177 - 1,480

средно по около 10 убити на мисия когато вргът е облечен като цивилното население и се крие сред цивилни, и като нормалното цивилно население така и бунтовниците имат оръжие НЕ може всеки с оръжие да е мишена.... изпратени срещу военни, който са облечени различно от цивилните и не се крият межу такива и се знае че имали определно оръжие или превозно средсво - дроните ще имат много по висока успеваемост...
Не виждам тия дрони да ги използват за защита на каквото и да било. По същия начин биха могли да бомбандират с всичко, което имат. Като гледам и с дрони и без дрони изгубиха войната в Афганистан. Те къде ли са печелили война, великата наемническа армия съставена от педали и психопати.

Горе