Направиха ни зависими и беззъби. НАТО ще ни пазат, но в един момент ако не ни опазят, трябва сами да се оправяме, а като гледам цифрите по-горе Турция с водни пистолети ще ни смаже(примерно)
Направиха ни зависими и беззъби. НАТО ще ни пазат, но в един момент ако не ни опазят, трябва сами да се оправяме
А ако ЕС се разпадне след 20-30 години, тогава какво ще правим? Според мен, откъсването на части от България е въпрос на време.
Да бе, сигурно за това са я махнали. Махнаха я и въобще съкратиха военния щаб, защото това са единствените хора, които евентуално могат да се противопоставят качествено на крадливите демокради на жълтите павета. Щото протестът с танкове не е като протестът на импотентните студентчета с картонените автомати. :-o
Бате, за кое по-напред да протестирам? Трябва на площада да живея. И утре на изборите бабишкера пак ще гласува с бетонната си глава, и пак отначало! Няма шанс, поне докато не изпукат мнозинството лумпени с право на глас, пък и нови попълнения се раждат. Съжалявам, че съм директен, но наистина България се намира в един от най-критичните си периоди, за 1333 годишната си история. И коренът на проблема е вътрешен. Нито Турция, нито Америка, нито Армения или весдесъщият и поп не са ни криви, че издигаме продажни хора да ни разпродават задниците.... Никой на времето не протестира достатъчно ефективно против този закон.
Балканите винаги са били конфликтен район и винаги ще бъдат, без значение дали има ЕС или НАТО,без значение кой членува в тези съюзи.Пример са Гърция и Турция,конфликта с Кипър, военните действия на двете държави, членки на НАТО,една срещу друга. Само при този пример,самото изказване,че България няма нужда от голяма армия,защото "НАТО ни пази", е смехотворно. Нека погледнем някои съседни държави :
Сърбия - 28 000 армия, без да се броят и паравоенните отряди, с които войската достига 100 000.
Гърция - 180 000 армия в момента, по време на криза и фалирала държава дори купуват стотици нови танкове.
Румъния - 86 000 армия.
Турция - 652 000 армия в мирно време.
*4170 танка
*12 пускови установки за оперативно-тактически ракети
*930 бойни машини на пехотата
*4600 бронетранспортьора
*360 бойни машини на разузнаването
*885 самоходни артилерийски установки
*1330 тежки оръдия
*164 системи за ракетно-залпов огън
*1400 установки за противотанкови ракети
*19 бойни ескадрили
*2 разузнавателни ескадрили
*5 учебни ескадрили
*6 транспортни ескадрили
*1 ескадрила въздушни танкери
*400 самолета Ф-16 и Ф-4 Фантом
*470 вертолета
*110 безпилотни самолета
*13 дизелови подводници
*20 фрегати
*22 ракетни-торпедни катера
*29 миночистача
*106 патрулни кораби
*80 помощни съда
Във времената на Варшавския договор(1945-1989г.) българската армия е била между 120-155 000 войника,5 танкови бригади, тактически ракети,способни да носят ядрен заряд,отделен ракетен полк; тогава планът на България, при нападение от НАТО е бил настъпление. (т.к. всяка държава при потенциална опасност от военни действия изготвя план: отбрана или настъпление).В края на 80-те години в България има 2200 танка,а в Англия са 2000.
Българската армия през 2012-2013 година -24 000 души сухопътни войски,бройката на танковете няма да я споменавам,защото е смехотворна, ракетите са нарязани, всичко е нарязано и разпродадено.
Безотговорно от страна на правителството е да се остави България с такава "армия".България не би била способна да се защити при нападение от някоя съседна държава ( с 1-2 изключения), а какво остава,ако се случи нещо по голямо. Възможността за Трета световна война съществува, споменавана от руски,китайски и американски власти. Това,че сме в НАТО,изобщо не означава,че не трябва да имаме казарма,дори в някои членки на НАТО, казармата е задължителна.
Като с навита пружина сте! За колко време се учи разглобяване на Калашник, дето има 7 блока? За колко време се учи да хвърлиш като камък 1 (ЕДНА) граната? Стига митология, кажи според теб колко време се учи това. За дивите градинарски и чистачески умения няма да питам, предполагам са ни подготвяли да поддържаме кефа на врага с тия градинки и чистене....
А да имат елементарни способности за защита, ако им се наложи и то в краен случай на война.
...
Това, че ще са в казарма не е загуба на времето им, защото и там се научават много неща.
...
Като с навита пружина сте! За колко време се учи разглобяване на Калашник, дето има 7 блока? За колко време се учи да хвърлиш като камък 1 (ЕДНА) граната? Стига митология, кажи според теб колко време се учи това. За дивите градинарски и чистачески умения няма да питам, предполагам са ни подготвяли да поддържаме кефа на врага с тия градинки и чистене.
Що, всички дето не са покрай дивия шапкар са берачи на ягоди и бармани, така ли? Аз имам точно 1 ден къртовски труд като стаж. Явно имам акъл за нещо повече....
Дай ми извадки за по-успели мъже, които не са минали казарма и са вложили ценното си време в това да работят като бармани и берачи на ягоди.
Условията могат да се подобрят и наборната служба да е важна и полезна.
Като с навита пружина сте! За колко време се учи разглобяване на Калашник, дето има 7 блока? За колко време се учи да хвърлиш като камък 1 (ЕДНА) граната? Стига митология, кажи според теб колко време се учи това. За дивите градинарски и чистачески умения няма да питам, предполагам са ни подготвяли да поддържаме кефа на врага с тия градинки и чистене.
Понякога ме хваща бяс как разни домакини, в паузите между турските сапунки, дето не са спали и 1 чАс у войнишка спалня - ми обясняват на мене колко мъж са ме направили и колко неща съм научил.
То и по мое време имаше фазанария, дори 2 момчета бяха в стаята дето и аз. Няма нужда да натрапвате безсмислените занимания, облечени в камуфлаж - на всички! Няма смисъл от тая игра, като ви влече - играйте си я, не занимавайте 50% от населението, че и женската част страда! Как се чувства майка с деца като и приберат мъжа за някоя годинка бесните фуражки? Сещам се за оня клип - от Индиана Джоунс - някакъв самурай му показва виртуозни владения на меч. Нашето момче го гледа с досада, па го гръмна накрая. Че и вашата работа. То нинджи, то бойци, то Рамбовци. А на практика - диви градинари с изтъпени мотики, да не се изколят с тях.Бате не само наборна казарма трябва да има, а дори и военни лицей след 8ми клас. Ето ти за 4 години перфектния войник. Пълен панасион, класно образование, 50% от времето физическа и военна подготовка. За 5 години ще има годни за война хора + хилавите наборници подчинени на тях. И като ги натинсне военния закон хърбите по 5-10 години дисцип при провинения. Не наркотици ще забравят ами по нинджи от нинджите ще станат
Види се, че идея си нямаш! Медузите и спалното не са гадно дори, оцелява се, а аз си изкарах служба като царче! Мисъл няма при вас, и си натрапвате състоянието на останалите!...
Като не ти се е спяло в спално, що не си излизал да си спиш на плаца или по дърветата? Сигурно нямаше да те спрат или накажат. ...
Ако питаш мене, малко са те тормозили в казармата, повечко е трябвало, да се научиш на малко елементарно уважение към хората с униформа.То и по мое време имаше фазанария, дори 2 момчета бяха в стаята дето и аз. Няма нужда да натрапвате безсмислените занимания, облечени в камуфлаж - на всички! Няма смисъл от тая игра, като ви влече - играйте си я, не занимавайте 50% от населението, че и женската част страда! Как се чувства майка с деца като и приберат мъжа за някоя годинка бесните фуражки? Сещам се за оня клип - от Индиана Джоунс - някакъв самурай му показва виртуозни владения на меч. Нашето момче го гледа с досада, па го гръмна накрая. Че и вашата работа. То нинджи, то бойци, то Рамбовци. А на практика - диви градинари с изтъпени мотики, да не се изколят с тях.
То и по мое време имаше фазанария, дори 2 момчета бяха в стаята дето и аз. Няма нужда да натрапвате безсмислените занимания, облечени в камуфлаж - на всички! Няма смисъл от тая игра, като ви влече - играйте си я, не занимавайте 50% от населението, че и женската част страда! Как се чувства майка с деца като и приберат мъжа за някоя годинка бесните фуражки? Сещам се за оня клип - от Индиана Джоунс - някакъв самурай му показва виртуозни владения на меч. Нашето момче го гледа с досада, па го гръмна накрая. Че и вашата работа. То нинджи, то бойци, то Рамбовци. А на практика - диви градинари с изтъпени мотики, да не се изколят с тях.