Какво мислите за казармата?

От: От: От: От: От: Какво мислите за казармата?

Ако питаш мене, малко са те тормозили в казармата, повечко е трябвало, да се научиш на малко елементарно уважение към хората с униформа.
Дали си даваш сметка, че около половината трудоспособно население гласуваха с краката си на вашите простотии, и не живеят в БГ, и не плащат данъци тук? Наскоро отвориха границите нацяло, и аз съм на път да направя тоя вот. Само с приказки и натрапено с оръжие "уважение" не става, това само на маса върви, след втората ракия.

От: От: От: Какво мислите за казармата?

Види се, че идея си нямаш! Медузите и спалното не са гадно дори, оцелява се, а аз си изкарах служба като царче! Мисъл няма при вас, и си натрапвате състоянието на останалите!
В Сибир един майор е карал каторжниците да пълнят каца без дъно. Безсмислието най тежи, хората са го забелязали много преди мен.
Дете също не е лесно да се отгледа, ама не съм чул някой да реве, защото не е безсмислено. Схващаш ли?

редрум, аз дори съм готов да си платя за качествено обучение по оцеляване. Оръжието за мен е религия. Просто тия дето драпат за безплатни роби няма на какво да ме научат.

Еми не си прав и това си е! :twisted:

Десет страници ти се обяснява именно смисъл и ти ми казваш накрая, че понеже твоя престой в казармата е бил безсмислен, значи по принцип престоят там е такъв! Ми логиката ти куца батка, сори!

И като си си изкарал все пак службата като "царче" защо преценяш, че на някой си бил роб?

Като намеси децата, ако на едно дете му кажеш не пресичай през булеварда, за да не те блъсне кола, то роб ли ще е ако те послуша?
Направи двайсе лицеви! - Ама мързи ме. - Оки, понеже не си ми роб не ги прави. Ама утре Гошо ще е по-як от теб, щото е правил лицеви и е слушал мама.

От: Какво мислите за казармата?

Правя си сметка, че тия които съсипаха армията накараха половината трудоспособно население да напусне държавата чрез политическа пропаганда и икономически геноцид. Сега ако имахме армия, много лесно военните щяха да вземат нещата в свои ръце и да въдворят ред. Както се е случвало на не едно място по света.

Види се, че идея си нямаш! Медузите и спалното не са гадно дори, оцелява се, а аз си изкарах служба като царче! Мисъл няма при вас, и си натрапвате състоянието на останалите!
В Сибир един майор е карал каторжниците да пълнят каца без дъно. Безсмислието най тежи, хората са го забелязали много преди мен.
Дете също не е лесно да се отгледа, ама не съм чул някой да реве, защото не е безсмислено. Схващаш ли?

редрум, аз дори съм готов да си платя за качествено обучение по оцеляване. Оръжието за мен е религия. Просто тия дето драпат за безплатни роби няма на какво да ме научат. Кой в днешно време ходи да става шапкар, само това ми кажи, ако не те е срам.

Точно от безцелните дейности имат най-голям ефект положителен ефект. Един командващ няма нижда от някой който да ми филосфства, казата е без дъно. Заповед им за нейното пълнене и това е. При военни действия офицера от кайкъвто и да е рнак няма време да се обяснява какви са му доводите или да влизав цивилиозвани спорове с башибозука.

Когато работиш някъде и не изпълниш заповед на шефа или нареждане глоба или максмимум уволнение. В армията не изпъление на заповед доста често води до смърт на теб или околните дори и на учение. Сигроно 20 човека ти азахме не армия от до сегашния тип. Но всеки калъф трябва да мине през това. Дори и само за 3-6 месеца.

Правя си сметка, че тия които съсипаха армията накараха половината трудоспособно население да напусне държавата чрез политическа пропаганда и икономически геноцид. Сега ако имахме армия, много лесно военните щяха да вземат нещата в свои ръце и да въдворят ред. Както се е случвало на не едно място по света.
Белене ще отваряте ли, на който не му се живее тук? Само питам, да не съм пропуснал нещо, че не гледам казионните телевизийки. Още няколко месеца мисля да остана тук, имам ремонти по село, да не лопне капана и да не мога да изляза, затова питам!

krumov каза:
Сигроно 20 човека ти азахме не армия от до сегашния тип. Но всеки калъф трябва да мине през това. Дори и само за 3-6 месеца.
Малко трудно чета, но май схванах. Аз като минах през това - да не би да почнах да приемам безкритично всяко малоумие? Koлко време ще ви трябва да ме направите роб?
Когато работиш някъде и не изпълниш заповед на шефа или нареждане глоба или максмимум уволнение.
Може би важи за неквалифицирания персонал, при мен не е точно така. Клиентът ми плаща заплатата, гледам той да е доволен. С шефа ще се оправим, не съм имал проблеми, и съм неизпълнявал много негови разпореждания, за да си свърша работата, на моя отговорност. Досега за над десетилетие стаж не съм имал проблем заради това. От работа не съм гонен.

Re: От: Какво мислите за казармата?

Тъжно и жалко. Действащата армия трябва да е поне 80-90 000 души и в тях не включвам администрацията на армията. Който от съседите ни реши, може да ни превземе за точно 2 ч.

при твоята бройка трябва 3 годиншна казарма... и кажи точно как си го представяш превземането ще тръгнат със сухопътните сили да се срещнат с нашите и ще се бием извън града... като през 19 век, ще се окопаем и двете страни и ще се стреляме с артилерия и бесмислени атаки докато някой пробие ? Блицкриг - вклиняване на врага в малка точна по широката ни линия на отбрана, с моторизирани части

За София тряба да минат по пътя ... ни ще се окопаем на виското и ще ги стреляме като имаме почти същата бройка хора като тях ?

Смех....

Ако сме без сюзници

Кампанията ще протече по следния начин, приемаме че не познават терена и пво... макар че стационарните неща се виждат даже на гугъл мапс и бинг /нокиа масп... Разузнаване... засичане на нашите радари.. При наличие на самолети стелт се пращат да ги унищожат, ако няма такива ниско летящи следващи терена бомабрдировачи ще проникнат така че да са под ъгъл в който радара не може да ги засече... и ще стрелят с ракети който се насочват към него (чупят антените) веднага след тях ще повторят и от високо за да уинщожат и физически пво ракетите, следваща цел хангари на ввс, дори и да вдгинем самолетите имаме само 4 ако приеме че ни напада враг с 400 да кажем свалямв 8 и си губим самолетите

Ние си мобилизираме 100 000 и ги окопаваме (в това е имало смисъл преди умните оръжия) Ирак имаше третата в света армия от над три милиона души а загуби войната от 350 000 си мисля...

Те си седят окопани а варгът има въздушно превъзходство... Тук вече войната е загубена само е въпрос на време...

Пускат старото поколение дрони за да минат евтино (вместо умна ракета е по евтино да пускаш бомба по цел осветена с лазер такива бомби в пъти са по евтини)... дроните летят бавно и само святка с лазера каквото е военна цел (нашите военни си личат по автоматичното оръжие в ръцете им) а на термо камерите се виждат и окопани... (бомбите падат вътре в окопа и правят войниците на супа) Операторите на дрони почват да се бъзикат дали ако наборното войниче с каска като е осветен от невидим лазер по каската бомбата хвълена от високо ще му падне точо на главата....

в следващите няколко седмици теренът е методично прочистен от войската...

и вече зависи колко жестоко искат да го направят... но да кажем не искат избиват директно цивилно население с масирано бомбардиране... Пуска се пропаганда как правителсвото е корумпирано, как е вкарало страната в тази война и как хората трябва да ги махнат а войниците да сложат оръжие

С цел натиск върху цивилното население следват бомабардировки по складове за храна, по транспортни средсва вкарващи такава... ако е сезон на жътва по комбаини в полето, корабчета в морето, ако е зима прекъсват газопроводите и софия остава на студено... настава глад, изяждат се уличните кучета и котки... на черната борса цените са няколкостотин процена по високи... малките деца умират особено на семеиствата който не може, хората свалят правителсвото... Следва предаване и приемане безусловно на мирните условия...

Тежка по-бъза версия правят се удари и по магазините за храна така че докато още я има да не смеят хората да излязат да си я купят...

Защо е този сценарии... за да се види че може да се предадем без сухопътна войска на врага даже да е стъпила на наша територия....

Вече след предаването ако искат да ни окупират територията и да ни контролират трябва да пратят сухопътна войска преди това трябва само да осъществят въздушно превъзходство за да ни накарат да се предадем... а вие пак за казарма глупости си пишете, вместо да мислите как ние да имаме такова.... / защита от такова (не става с казарма) ще въвеждаме казарма и ще раздаваме оръжие като през първата световна, от втората световна насам въздушното превъзходство е номер едно по време на втората световна ги е спасявало само лошото време и ниската точност на бомбите хвърени от въздуха вече не

От: От: Какво мислите за казармата?

Белене ще отваряте ли, на който не му се живее тук? Само питам, да не съм пропуснал нещо, че не гледам казионните телевизийки. Още няколко месеца мисля да остана тук, имам ремонти по село, да не лопне капана и да не мога да изляза, затова питам!

Малко трудно чета, но май схванах. Аз като минах през това - да не би да почнах да приемам безкритично всяко малоумие? Koлко време ще ви трябва да ме направите роб?

Ами като не ти се живее тук - напускай, някой спрял ли те е? Знаеш ли колко такива подобни на теб пишман-емигранти познавам, които от години се махат :lol: Някой да те е спрял? Някой да те задържа тук? Тази тема е за хората, които обичаме и виждаме бъдеще в държавата си. Като искаш да си част от друга държава, ходи и там си развивай теориите на местните, ама не ни казвай тука как да мислим. Най-малкото защото ние българите си имаме военна традиция, прадедите ни са били войни, от които целия цивилизован свят е треперел. Пацифистките си възгледи си ги запази за себе си, щом така или иначе ти е все тая какво ще се случи с държавата и нейното население. Не виждам защо се хабиш да пишеш.

Абе, куайс, 10 пъти го написах, ама кой да прочете!!!

НЕ ИСКАМ 90 000 наборници, ИСКАМ 90 000 АКТИВНИ ВОЕННОСЛУЖЕЩИ. МИНИМУМ. Това значи - хора, ЧИЯТО ПРОФЕСИЯ Е ВОЕНЕН, А НЕ войничета наборници.

Прочети го пак и се опитай да го проумееш. А иначе, в случай на нужда трябва да могат да се мобилизират всички мъже, това значи 2-3 милиона.

Re: От: От: От: Какво мислите за казармата?

Бате не само наборна казарма трябва да има, а дори и военни лицей след 8ми клас. Ето ти за 4 години перфектния войник. Пълен панасион, класно образование, 50% от времето физическа и военна подготовка. За 5 години ще има годни за война хора + хилавите наборници подчинени на тях. И като ги натинсне военния закон хърбите по 5-10 години дисцип при провинения. Не наркотици ще забравят ами по нинджи от нинджите ще станат

мдам и после ще спират бомбите от въздуха с голи ръце :) и ще ги прехапват да ги обезвредят :D, нестига че нямаме никакви пари за войска ами и малкото останали ще ги изхарчим за остарели глупости от начлото на 20 век

... ама не ни казвай тука как да мислим. ...Пацифистките си възгледи си ги запази за себе си...
Искаш да ме задължаваш да изпълнявам заповеди на едни люде, дето извън държавна ясла не могат да оцелеят! И аз съм им бил казвал какво да мислят?
Пацифизъм е последното нещо, в което може да ме обвиниш. Точно ако бях наведена главица - щях да се кефя на шапкарските митове и легенди, че ме направили мъж. Коренът на проблема и решението не е армия градинари и чистачи на коридори!

От: От: От: От: Какво мислите за казармата?

Искаш да ме задължаваш да изпълнявам заповеди на едни люде, дето извън държавна ясла не могат да оцелеят! И аз съм им бил казвал какво да мислят?
Пацифизъм е последното нещо, в което може да ме обвиниш. Точно ако бях наведена главица - щях да се кефя на шапкарските митове и легенди, че ме направили мъж.
Като си отишъл да служиш - ще изпълняваш. Като отидеш на работа, правиш това което ти казва шефа.

Re: От: Какво мислите за казармата?

Абе, куайс, 10 пъти го написах, ама кой да прочете!!!

НЕ ИСКАМ 90 000 наборници, ИСКАМ 90 000 АКТИВНИ ВОЕННОСЛУЖЕЩИ. МИНИМУМ. Това значи - хора, ЧИЯТО ПРОФЕСИЯ Е ВОЕНЕН, А НЕ войничета наборници.

Прочети го пак и се опитай да го проумееш. А иначе, в случай на нужда трябва да могат да се мобилизират всички мъже, това значи 2-3 милиона.

значи искаш врагът да има легитимна военна цел от въздуха в размер на 2-3 милиона вместо само да прочисти 100 000 да може да прочисва навсякъде без да е нарушил женвеска конвенция и да предизвиква ответна реакция от международната общност...

Може би важи за неквалифицирания персонал, при мен не е точно така. Клиентът ми плаща заплатата, гледам той да е доволен. С шефа ще се оправим, не съм имал проблеми, и съм неизпълнявал много негови разпореждания, за да си свърша работата, на моя отговорност. Досега за над десетилетие стаж не съм имал проблем заради това.

Странно защо единствения народ по света която се чувства робски когато му се налагат правила или закони е българския. Заговир се за казарма и веднага соц, робство .... ?!? Проблема при не изпълнение на нареждания обикновено е само един и винаги с фатален край

От: От: От: От: От: Какво мислите за казармата?

Като си отишъл да служиш - ще изпълняваш. Като отидеш на работа, правиш това което ти казва шефа.
Като те чета - и квалифицирана работа не си вършил. Военен ли си?

п.с. Вече ми е неудобно, coolice полага къртовски усилия да ви пише факти, и вие като латерни - едно и също. Погледнете поне малко как стреляме с прашки по танкове, поне един в тая тема има, дето не го мързи да говори конкретно с цифри.

Вие както я подкарахте с тези пистолети от 8ми клас, представям си каква касапница ни очаква, ако се проведе военно обучение от такава възраст. Малките в много арабски страни от рано ги учат на Калашниково дело и виждаме до какво довежда това "хуманно образование". Армията ни трябва да бъде модернизирана, поне козметично за пред света да покажем че сме силна нация. Не е проблема в човешката маса, а във техническата. Техниката е толкова застаряла, че като запалят танка и от вибрациите му висва купола. Ние, така или иначе не можем да се сравняваме с турците по територия и население, но технически можем и няма да излезе особено скъпо. Поне да вкарат някакви танкове и самолети втора ръка от Европа или САЩ.
Искам да ви обърна внимание и на друго. Жестоката истина е, че колкото и армия да имаме, колкото и технически добре да сме обзаведени, турците могат да ни пометат така както Зил помита котка. Армията се изгражда в общи линии на база население и територия, САЩ, Китай, Русия, Турция имат толкова големи и високо-технологични армии, че колкото и да се бием в гърдите, не можем да им устоим ако се вплетем в конфликт със някоя от тези държави (правили сме го и резултатите са ясни). Затова тъй като не можем да си позволим лукса на военните конфликти, ако мога така да се изразя, ни остава само дипломацията. Пред дипломацията всички са равни, така че това е ключът който можем да използваме, макар да нямаме особено добри дипломати, както всичко останало.
Казармата е инструмент на миналото, белязано от Студена война, в днешния свят геополитиката е много различна и изисква други механизми, които вероятно на мен и на вас са непонятни, тъй като не сме специалисти...

Последно редактирано:

Може би важи за неквалифицирания персонал, при мен не е точно така. Клиентът ми плаща заплатата, гледам той да е доволен. С шефа ще се оправим, не съм имал проблеми, и съм неизпълнявал много негови разпореждания, за да си свърша работата, на моя отговорност. Досега за над десетилетие стаж не съм имал проблем заради това. От работа не съм гонен.

ха-ха ти си уникален екземпляр! Признавам. Ама наистина не си го четеш, това, което пишеш и почвам да ти вярвам, че наистина го и мислиш :-o

Значи ти не си "неквалифициран", защото ... какво? Работиш с клиенти!!!
Но по-интересното е как Клиентът, а не Шефът ти плаща заплатата! Вероятно обаче трябва да разберем, от къде клиента е взел тия пари, да ти плати ... Заплатата? Може би клиента работи неквалифицирано някъде и с последните си кинти, след като си е платил глобите е дошъл да ти плати и на теб заплатата за някоя услуга, която си му предоставил. Това го изяснихме. Добреееее

Много ми хареса думичката "отговорност". Искам да разбера, къде и от кой си се научил на отговорност? Как, даже? Моля.

И после ще свържа отговорите ти с темата, за да не си помислите, че е оффтопик :)

Армията се изгражда в общи линии на база население и територия
Израел. Население 8 милиона - армия, която е*ава майката на всички в региона. Верно, имат съюзници, ама имат и зверска наборна служба от 4 години. Ходи им кажи на тях за отживелиците.

ха-ха ти си уникален екземпляр! Признавам. ...
Мацко, радвам се, че го мислиш, но с теб бих говорил като с жена. От хилядолетия войната е мъжка работа. Не се и мъчи, само ме размекваш с писанията си, и радваш!
млада крава в униформа придобива спортна форма,
Глей кви работи се появяват!

и редрум ако се загледаш във последните конфликти във либия за да има сухопътни битки някой трябва да наложи но флайт зона, трябвани съюзник който да го направи ако си нямаме наша авиация

другия вариянт е българската армия да се крие от авиацията сред цивилните и да ги ползва като щит (както правят бунтовниците в сирия) ама това за мен ще е престъпление срещу България и българите и само терористи на който не им пука за местното население биха го направили...

От: Re: От: Какво мислите за казармата?

значи искаш врагът да има легитимна военна цел от въздуха в размер на 2-3 милиона вместо само да прочисти 100 000 да може да прочисва навсякъде без да е нарушил женвеска конвенция и да предизвиква ответна реакция от международната общност...
Значи искам всеки мъж в държавата да може да я защити при нужда. Стоиш си цивилен, но си запасняк. Не виждам от къде си ги измисляш тия неща.

Горе