Да, няма да прокопса. И не защото тук хората нямат 8 лева да отделят на месец, напротив - имат. А защото го направиха като истински аматьори и доста гнусно. Нещо което може да откаже и най-големия им фен. Успоредно с пускането на тази, според мен, тъпня, те започнаха да пускат кампании против пиратството, да заплашват потребители, да говорят за затваряне на акаунти, гонене на потребители, които може и като техни привърженици да са им промотирали нещата. Абе оляха се. И то стабилно. Не се прави така ламерско и глупаво. Можеше да го обиграят много по-добре, но за това се иска мозък. Колко по лесно щеше да е да направят нещо като кампания във всичките си ресурси и качени неща из мрежата, като "Повече можете да видите на Voyo" или "Ако ви харесват нашите неща, подкрепете ни във Voyо" или "Благодарим ви, че сте част от нас, за това създадохме Voyo, защото ни е грижа да получавате най-доброто." Нещо, което да накара потребителя да се трогне и да предизвика положителни емоции в него. Това тяхното може да влезе в учебниците по маркетинг, как реално не се прави. Нещо като epic fail графа.
Сега върви, че са на 12 години и били повече от телевизия. Да повече са, тук спор няма.
Аз ги видя актьорите, не защото имат позиция, а защото не са наясно как тази игра се играе. Да не мислят, че Еминем няма проблеми с пиратите. Той има повече отколкото те ще имат за няколко живота напред и какво от това, не е като да не е успял. И да не ми реват, че бил на голям пазар там, защото и Инна (румънката) е на малък и преди месец гледах плата, на който пишеш, че ще пее в Лас Вегас на голяма събитие.
[video=youtube;qdtikB3EwZE]http://www.youtube.com/watch?v=qdtikB3EwZE&feature=related[/video]
Кой от нашите ходи да пее на голямо събитие в Лас Вегас от тукашните таланти? Май никой, а? А да, фолкпевиците. Да, ама те не реват, че са ограбени, нали? И как да реват, като един концерт там може да и направи такива пари, да не говорим колко може да вземат и от реклама. Така, че да ме прощават и в частност Блатечки, но последния бг филм, на който отидох - Корпус за бързо реагиране, не останах много впечатлен. Ще ме прощава и режисьора, но ако това е нещо, за което ще реват, че торентите ги ограбват, е хубаво да погледне и от друга гледна точка. Ако не го направи, да си намери нещо друго, примерно да кара трамвай или да одобрява кредити. Не знам, все нещо ще има за правене, пък и има и програми за преквалифициране.
Нека го вадят хляба така, няма против. Аз за това и си купувам билети за кино, театър и т.н. и последно време даже не съм свалял нищо от торентите. Най-малкото, защото ми се ходи на филма с приятели, с пуканки и условия, които дома не предлага. За жалост на бг скоро не съм ходил. Може и да има причина. Пък и щом на кино не съм решил да го гледам, малък е шанса да се заинтересовам да го търся из нета. И се дразня най-вече, че те и тази много велика медия мислят на дребно, както го правят повечето посредствени бизнеси. Умните стратези го правят така, че да извлекат ползи от всяка ситуация, като в повечето случаи, ако не могат да се борят с него, то те го обръщат на своя страна да работи за тях. Тук тази мисъл нещо се губи. И за това не виждам да пожънат голям успех. Кво да се прави, сигурно толкова са и експерти там. Хванати от кол и въже.
Казвам всичко това, защото причисляват всеки, който използва нета за пирати и даунлодъри. Така е, защото голям част са, но какво им пука.