BurnX
Well-Known Member
Ще ти изпращам ако имаш апартамент с Мюнхен, в който ми даваш да живея. Сега провери колко струва да си купиш такъв апартамент и тогава пишиАко 900 евро са ти малко, изпращай ми такава сума всеки месец и аз ще ти бъда много благодарен
Но щом сравняваш тази цена с цената на другите наеми в квартала, дай да пробваме да я сравним с цената на друго нещо... да кажем храната. Защото и храната и подслона са еднакво жизнено важни, нали така? Значи би трябвало за храна да плащаш същата сума, дори повече! Защото за да стигне храната до чинията ти се извършва доста работа, а пък стаята в която се намираш просто си стои така и не се изискват никакви усилия за това. Би трябвало подслона да е по-евтин от храната. Та колко плащаш на месец за храна - 2000, 3000, 4000 евро?
Виждаш ли, на места икономиката е толкова умело изкривена, че хората дори не забелязват в каква пародия участват.. По твое мнение да се дават 900 евро всеки месец за наем е нещо съвсем нормално, и то само защото другите цени наоколо са по-високи. Ами ако бяха по-ниски пак ли щеше твоя наем да е с "нормална (даже ниска) цена"? Защо въобще гледаш другите цени? И замисли ли се дали 900 евро не е всъщност надута скъпа цена, а всички останали - още по-надути и скъпи?
Храната е равносилна на сумата която струва и в БГ , но в евро.