Преди сайта беше за филми онлайн, т.е. предпоставяше ембеднати видео материали с неуредено авторско право, поне така пишеше в дописката. Аз бях привикан като свидетел по случая или иначе казано да дам обяснения, защото районния прокурор беше върнал досъдебното производство като неоснователно. Самото оплакване беше от Април месец 2010, аз аз бях извикан година по-късно (да, нещата стават бавно и не си мислете, че ако година имате подобен сайт, то минавате между капките).
Та обясних на следователя накратко, че аз нямам общо с качените материали и те се хостват на трета страна, като съдържанието им е достъпно през търсачката гугъл и съответно третия сайт предоставя възможност за вграждане на тези материали, както го правят и ютюб. На кратко - казах им, че нямам общо с качените филми и ако искат да разберат дали материалите са с уредени авторски права, да се свържат с предоставящите услугата (novamov мисля беше).
USAF не дей дава такива съвети, защото някой ще намаже покрай тях. Прав си, че без риск няма успех, но не съветвай да се извършват нелегални дейности, защото видео разпространението е точно такова.
И като за капак - прочетете ей това
http://hicomm.bg/internet/populjarnijat-torent-traker-demonoid-e-svalen.html/. Демоноид е или беше един от най-големите тракери, сравняващ се по мащаб и важност с thepiratebay, а Украйна се славеше като една от най-либералните държави (да, пред Холандия беше). Та правете си изводите. За разлика от голяма част от писалите съм имал както такъв сайт, така и проблеми покрай него. Давам чисто добросърдечен съвет - ваша воля дали ще го последвате или не.