От: От: Как да не правим като dir.bg
1. За първото си много прав хостинг за 1-2 лв не може да се продава лесно и на печалба. Това трябва да е ясно на всички.
2. Аз не съм твърдял никога че разбирам от бизнес. Както казах единствено разбирам от това да правя сървъри.
3. Точно този кернел се ползва от всички хостинг компании в България някой с много повече от 300 клиента на техните машини което според мен обяснява защо цените им са по 1-2 лв. Аз лично не мисля да държа повече от 200-300 клиента на машина. Пък ти го разбирай както си искаш.
4. Да дата центъра още е там в Търново но не се притеснявай имаме резервни машини в друг дата център в случей на подобни ситуации.
5. Автобиографията ми ПИЧ е доста богата за човек без опит работил съм в две от най-големите Уеб студия в България. Поддържал съм и продължавам да поддържам доста машини така че не се притеснявай за моята техническа грамотност.
Ми помисли за твоята.
Казах ти ето ти акаунт пробвай се. Като си толкова технически компетентен. Или само си приказваш.
1. Всеки човек, уважаващ бизнеса си, би трябвало да си намери свестен провайдър (тези провайдър за по 1-2 лева да ме извиняват, ама за толкова пари свястна услуга не може да има), който да се грижи за бизнеса му. И да стои далече от такива дето го играят лешояди.
2. Като не разбираш от бизнес, къде си тръгнал бре? Или действаме на принципа "каквото стане", без ясен план и визия какво ще правим след някой друг месец?
3. Хвани някой истински админ, в истинска хостинг компания (с поне няколко хиляди клиента) да ти обясни едно-друго. Като например защо се ъпдейтват кернели, и какво ще се случи с 2.6.27, ако на сървъра имаш 300 акаунта, 10 от които са по-товарещи. Но 300 клиента са ти твърде далече...
4. Ха така, телнет във Велико Търново (btw, това се вижда от IP-тата, които ползваш, просто ми беше интересно дали ще си кажеш). "Колокейшън центъра" им още ли е там срещу Военния? Като влезеш от София наляво?
Щото ако е там, това там не е дейтацентър. Това там е офис сграда. Ще си кажеш ли за типа противопожарна система, или аз да кажа? Че я няма изобщо? Нещо за 24 часа hands-on support?
5. виж точка 3. Пич, нямаш никакъв опит, само събираш информация оттук-оттам из интернет.
И как може ти, дето даже сървърът ти не е в истински дейтацентър (представи си, има такива в България, някои от тях се справят доста успешно, но струват пари), си тръгнал да обясняваш кой какво трябвало да прави? Един полуграмотен младеж, тръгнал да наразбирва малко от системна администрация, сложил едно сървърче в кварталния доставчик, и това е хостинг компания? Знаеш ли колко ме интересува какъв wifi са пуснали в търново? Да не би да съм оттам, че да го ползвам?
И какво ще стане ако нещо в телнет се запали през нощта? Или търновските пожарникари са по-умни от софийските?
...ааа, то затова клиентите трябва сами да си правят бекъпи.
Абе трагедия.
Статията, с която започна всичко е грозно деяние на човек, който си няма идея с какво се е захванал.
Беше интересно, вече не е...
1. За първото си много прав хостинг за 1-2 лв не може да се продава лесно и на печалба. Това трябва да е ясно на всички.
2. Аз не съм твърдял никога че разбирам от бизнес. Както казах единствено разбирам от това да правя сървъри.
3. Точно този кернел се ползва от всички хостинг компании в България някой с много повече от 300 клиента на техните машини което според мен обяснява защо цените им са по 1-2 лв. Аз лично не мисля да държа повече от 200-300 клиента на машина. Пък ти го разбирай както си искаш.
4. Да дата центъра още е там в Търново но не се притеснявай имаме резервни машини в друг дата център в случей на подобни ситуации.
5. Автобиографията ми ПИЧ е доста богата за човек без опит работил съм в две от най-големите Уеб студия в България. Поддържал съм и продължавам да поддържам доста машини така че не се притеснявай за моята техническа грамотност.
Ми помисли за твоята.
Казах ти ето ти акаунт пробвай се. Като си толкова технически компетентен. Или само си приказваш.